bugün

uludağ sözlük

sanırım veda vaktimin geldiği sözlük.

yıllarca ekşi sözlükte yazdıktan sonra, eşzamanlı olarak uludağ sözlükte de yazarsam, hemen kendi adıma itici bir güç olur, hem de yeni fikirlerle tanışırım demiştim.

222 entry sonunda üzülerek söylüyorum ki, ciddi bir hayal kırıklığı içindeyim. son girdimin sözlük hakkında olması sanırım sözlüğe bakış açımı; eksilerini, artılarını yazma şansını verecek bana.

okurlardan yazdıklarımı ukalalık olarak algılamayıp, mümkünse objektif okumalarını rica ediyorum.gerçi bu entryi 10 kişi okur mu onu da bilmiyorum. sanırım okumaz. çünkü burada herkes yazmak peşinde. ve fakat uludağ sözlük başlığı burada kalacak, en azından yazılı bir şekilde durur düşüncelerim.

olumlu yanlarından başlayalım o vakit:

1-) moderasyonun kişisel ricamı kırmayıp beni gönüllü olduğum gammazlık aktivitesine seçmiş olması sevindirici. en azından yüreklendirici ilerisi adına. her hafta sözlüğü daha güzel bir yer yapmak adına istatistiklere girerek sanırım karşılığını vermiş bulunuyorum. (gammaz olduğumu ilan etme peşinde değilim elbet, istatistiklerde var, bunun rahatlığıyla söyledim)

2-)burada tanıştığım güzel insanlar. (bigudi, yağmurbesleyen, dipsiz) sayılarının az olmasında benim hatalarım da vardır elbet. ama inanın ikinci mesajında bebeğim diyen insanlardan haz etmiyorum hiç.

3-)nadir de olsa okurken gülümseten, yeni bir şeyler öğreten, türkçe'siyle yazım biçimiyle etkileyen girdilerle karşılaşmak.

olumsuz yanları:

1-) girdiğim ilk andan itibaren forum tandansını sürekli hissettirmesi, bakınızlarla konuşmaya alışmış insanlar.
2-) yazar profilinin genelde siyasi anlamda uçlarda dolaşan insanlardan oluşurmuş gibi görünmesi. eminim öyle değil ama işte hep bu bakış ön planda gözüküyor.
3-) ergen irisi arkadaşların sadece kadın, kadın vücudu ve cinsellik üstüne ağızlarından çıkanı duymadan yazıyor olmaları.
4-) moderasyonun ispiyonlanan sözlüğü yasal yönden zorda bırakacak , ağır hakaret, küfür içeren entryleri bile sadece silip, çaylaklıkla cezalandırıyor olması. silik (uçurulmuş) yazar sayısı oldukça az. fazla olsa da önemli değil, çünkü aynı kişi başka bir mahlasla gelip 2 gün içinde yazar oluyor yeniden. bu anlamda provake edilmeye çok müsait bir ortam burası.
5-) genel profilin sadece yazmaya meyilli olması. okumayı tercih eden sözlük yazarı yok denecek kadar az. geriye dönük okumanın hiç yapılmayışı. yazdığınız entry sol framede kaldığı müddetçe okunabilir ancak.
6-)sözlük yazarlarının bu patformu mümkün olan en yanlış şekilde kullanıyor oluşları. (futbol, sex, futbol, sex).

durum bu. aslında bu listeyi uzatmak mümkün. ama genel geçer şeyler herkes tarafından biliniyor zaten.

benim yazma isteğimi sürdürebileceğim bir alternatifim var. ama sizin yoksa, burayı önemsiyorsanız , sahip çıkın lütfen.

hepinize iyi eğlenceler. iyi yaşamaklar. hoşçakalın.