bugün
- sözlük erkeklerinin göğüsleri15
- iki zenciyle aynı odada uyumak9
- ellerim bos gonlum hos5
- zall özel mesajları okuyor mu sorunsalı6
- aykolik'in her gün mastürbasyon yapması27
- bana sesini yükseltme diyen partner4
- şükredilecek şeyler9
- kızlar acilen konuşmamız gerek19
- şeytanla pazarlıkta istenecek saçma şeyler2
- lanetli çaylak3
- haftanın gammazları listesi25
- dejavu yaşamak6
- anın görüntüsü22
- herkese garip size normal gelen şeyler17
- aykolik 31 çekmeyi nerden öğrendi sorunsalı11
- en son ne yediniz5
- osimhen lukaku vlahovic salah6
- bir kızı meyveli sodaya alıştırmak5
- iç gıcıklayıcı bir şey söyle7
- hindistan'a atom bombası atmak3
- mastürbasyon yapmayı unutmayın6
- sözlüğe efsane filmler bırak2
- sözlükte elit zevkleri olan insan olmaması24
- tarih tekerrür eder mi6
- zorunlu eğitim paradoksu3
- 13 ağustos 2026 15 ilde fırtına alarmı2
- kaslı serseri mi göbekli iş adamı mı6
- dayanamayıp kitap almak2
- uyuyan kızın ayaklarını koklamak4
- sözlük sadece bilgi edinmek için değildir2
- ben sözlüğü ciddiye almıyorum karizması11
- hangi sözlük kızının sağ koltuğuna oturursunuz9
- kingdom come deliverance 22
- pforzheim den talimat alan yazarlar5
- zeytin ağacı2
- yiyip yiyip kilo almamak4
- hurdacı aganın anlattığı kıssa2
- zeki insanlar5
- mehdinin bir anda gelecek olması11
- ferhat mardin2
- ülkemde başı açık kadın görmek istemiyorum4
- süleymancılar6
- beyin ameliyatından çıkmak7
- damarsız tüysüz manisa yaprağı6
- ispartalı kızların gül kokması8
- gammaz olup kimseyi gammazlamamak8
- iha yaptı siha yaptı7
- sağ koltukta bacağını elleten erkek7
- ahmet mümtaz taylan3
- 13 ağustos 2026 kolombiya depremi11
idari mahkemelerce verilen ve yasanın başka bir idari yargı organına bırakmadığı karar ve hükümlerin son inceleme yeridir. yasayla gösterilen belli davalara da ilk ve son derece mahkemesi olarak bakar (anayasa, md. 155). danıştay hem bir mahkeme, hem de devletin merkezdeki danışma kuruludur. anayasa'ya göre idare'nin, yani kamu yönetiminin her türlü işlem ve eylemlerine karşı yargı yolu açıktır (anayasa, md.125). bu durum hukuk devleti olmanın bir sonucudur. idare'nin yargı yoluyla denetiminde önemli rol danıştay'a aittir. danıştay'ın yargı denetimi, iptal ve tam yargı davalarıyla sağlanır. iptal davası, idari işlemler hakkında çeşitli açılardan hukuka aykırılık iddiasıyla açılan davadır. bu tür dava ile idari işlemin iptali istenir. dava karara bağlanana kadar, gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda, yürütmenin durdurulması isteğinde de bulunulabilir. danıştay, idare'nin yaptığı işlemde hukuka aykırılık görürse işlemin iptaline karar vererek denetim görevini yerine getirmiş olur. tam yargı davası ise idare'nin eylem ve işlemlerinden dolayı zarar görmüş olanların, bu zararın giderilmesi için açtıkları davadır.
danıştay'ın bir görevi de devlet organlarına hukuk alanında danışmanlık yapmaktır. bu çerçevede, başbakanlık veya bakanlar kurulu'nca gönderilen yasa yasarı ve teklifleri hakkında görüşünü bildirir; tüzük tasarılarını ve imtiyaz sözleşme ve şartnamelerini inceler; devlet başkanlığı veya başbakanlık tarafından gönderilen işler hakkında görüş bildirir.
danıştay'ın bir görevi de devlet organlarına hukuk alanında danışmanlık yapmaktır. bu çerçevede, başbakanlık veya bakanlar kurulu'nca gönderilen yasa yasarı ve teklifleri hakkında görüşünü bildirir; tüzük tasarılarını ve imtiyaz sözleşme ve şartnamelerini inceler; devlet başkanlığı veya başbakanlık tarafından gönderilen işler hakkında görüş bildirir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar