bugün
- havva öztel4
- laikliğin halka sorulmadan getirilmesi26
- bu ülkede pezevenkler kemalisttir20
- karton toplayan prenses ve yedi penisler8
- hem ahmet kayacı hem atatürkçü olmak4
- evlilik masrafları17
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle31
- kendi değerini başkalarının gözünden ölçen insan9
- kadınların aradığı erkek modeli11
- taylor sands2
- çilek yerken ağza osuruk tadı gelmesi3
- mokv geldi mi7
- özel'in talebiyle zeyrek'e 950 bin euro verdim15
- kürtlerin vatan haini olmakla haklı olması5
- ortamın enerjisini düşüren insan2
- mesai bittiği gibi çıkmanın ayıp sayılması9
- bir erkekten duyulan en komik iltifat2
- giresun da tatil yapmak2
- 30 30 1503
- gül gibi kız olma kriterleri9
- penis deliğinden içeri giren kene10
- bakir yazarlar3
- rümeysa eker3
- 5 haziran 2026 san marino bangladeş maçı3
- deniz görmeden yaşayamam insanı3
- üniversite hayatı8
- en gey özelliğiniz10
- her gün mastürbasyon yapmak hastalıklı mıdır7
- güne iyi başlatan şeyler3
- haça gerilmek3
- göt deliği yalatmak11
- bir hatunu kıvama getirip yatağa atmak7
- bu dünyaya çocuk getirmek17
- memurların asgari ücret alması5
- ilk buluşmada sakso çekmeye yeltenen kız7
- sevgilinin en yakın arkadaşı ile yatmak5
- emlak katılım'ın halka arzı ve banka birleşmesi2
- tatile çıkılmayacak arkadaş tipleri4
- 7 haziran 2026 venezuela türkiye maçı6
- sözlükte kaos2
- otomatik vites araba kullanan erkek3
- feyza civelek2
- ali cabbar5
- yakışıklı olmanın zararları5
- anın görüntüsü27
- nivea caring beauty3
- gelmiş geçmiş en iyi stoper7
- tinder'dan hatun düşürmek4
- chp'nin en kötü genel başkanı6
- 50 bin dolara götünü açarak çarşıda koşar mısın4
salah birsel'in kahveler kitabı adlı eserinden ;
mithat cemal, hacı'nın kahvesi'ne 1903 yılında düşmüştür. 18 yaşındadır. idadi'nin son sınıfında ve akif'in " hasta " şiirine vurgrndur. namık kemal'den, hamit'ten sonra edebiyatta bir de akif diye biri mi vardır, ona meraklanmıştır. ıspartalı hakkı - ki yıllarca dili sadeleştirmeye, okumayı yazmayı genelleştirmeye çalıştırmıştır - kahve'de kendisine akif'i anlatır.
- o zamanlar akif çocuk denecekyaştaydı. gelir, bana şiirlerini okurdu. muallim naci tarzında gazelller. ben bu şiirleri yalnız dinler, bir şey söylemezdim. bir gün geldi yine bir gazelini daha okudu. ben yine birşey söylemedim. " beğendin mi hakkı ?2 dedi. " beğenmedim akif " dedim. başını çevirdi, daldı. dakikalarca sonra döndü : " o kadar mı fena ?" dedi. ben onun üzerine : " seninlebiraz konuşmak gerek. yazdığın şeyleri sen beğeniyor musun akif ?" dedim. " bu gazellerle olsan olsan bir muallim naci olursun. oysa edebiyat bu mu ? uygar memleketlerin edebiyatından haberin yok. bak, ben senden 10 yaş büyüğüm. konya'nın bir köyünden istanbul'a gelmiş bir adamım. öyleyken sabah mektebi hukuk'a gidiyorum, hukuk öğreniyorum. öğleden sonra emniyet sandığı'nda katiplik edip ekmek paramı kazanıyorum. gece de fransızcaya çalışıyorum. ben, şu köylü adam, bu yaşımda fransızca öğreniyorum. boileau'dan çeviriler yapıyorum. sen kalkmış, naci'nin arkasından koşuyorsun. bu çağda bu gazeller ayıptır. sen bu şairliği bırak da ilkin bir dil öğren. ondan sonra şair mi olacaksın, bilgin mi seninle oturur karar verirriz."
+ akif bu sözünüze kızmadı mı ?
- yarım saat kızdı, ama sonra 7 yıl çalıştı. şimdi en zorlu fransız yazarlarını okuyor. en gevezelerini bile. rougon - macquart'ları bitirmek üzere. daha üstesinden gelemediğim o hınzır art poétiqia çevirisinde de akif'ten çok yararlandığım oluyor.
sayfa 113, 114.
mithat cemal, hacı'nın kahvesi'ne 1903 yılında düşmüştür. 18 yaşındadır. idadi'nin son sınıfında ve akif'in " hasta " şiirine vurgrndur. namık kemal'den, hamit'ten sonra edebiyatta bir de akif diye biri mi vardır, ona meraklanmıştır. ıspartalı hakkı - ki yıllarca dili sadeleştirmeye, okumayı yazmayı genelleştirmeye çalıştırmıştır - kahve'de kendisine akif'i anlatır.
- o zamanlar akif çocuk denecekyaştaydı. gelir, bana şiirlerini okurdu. muallim naci tarzında gazelller. ben bu şiirleri yalnız dinler, bir şey söylemezdim. bir gün geldi yine bir gazelini daha okudu. ben yine birşey söylemedim. " beğendin mi hakkı ?2 dedi. " beğenmedim akif " dedim. başını çevirdi, daldı. dakikalarca sonra döndü : " o kadar mı fena ?" dedi. ben onun üzerine : " seninlebiraz konuşmak gerek. yazdığın şeyleri sen beğeniyor musun akif ?" dedim. " bu gazellerle olsan olsan bir muallim naci olursun. oysa edebiyat bu mu ? uygar memleketlerin edebiyatından haberin yok. bak, ben senden 10 yaş büyüğüm. konya'nın bir köyünden istanbul'a gelmiş bir adamım. öyleyken sabah mektebi hukuk'a gidiyorum, hukuk öğreniyorum. öğleden sonra emniyet sandığı'nda katiplik edip ekmek paramı kazanıyorum. gece de fransızcaya çalışıyorum. ben, şu köylü adam, bu yaşımda fransızca öğreniyorum. boileau'dan çeviriler yapıyorum. sen kalkmış, naci'nin arkasından koşuyorsun. bu çağda bu gazeller ayıptır. sen bu şairliği bırak da ilkin bir dil öğren. ondan sonra şair mi olacaksın, bilgin mi seninle oturur karar verirriz."
+ akif bu sözünüze kızmadı mı ?
- yarım saat kızdı, ama sonra 7 yıl çalıştı. şimdi en zorlu fransız yazarlarını okuyor. en gevezelerini bile. rougon - macquart'ları bitirmek üzere. daha üstesinden gelemediğim o hınzır art poétiqia çevirisinde de akif'ten çok yararlandığım oluyor.
sayfa 113, 114.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar