bugün

jerry seinfeld

seinfeld sonrası, kariyerinde değişiklik olan diğer komedyenler gibi sinemada para aramak yerine, dumanlı bar ortamlarında stand-up a geri dönmüş büyük komedyen.

comedian belgeselinde jerry seinfeld'in, arkadaşlarının wall streette çalışmasına hayıflanan genç ve uyuz komedyene anlattığı hikaye de, neden böyle bir şey yaptığını açıklıyor sanki:

"...gösteri dünyasıyla ilgili en sevdiğim hikayedir; glenn miller'ın orkestrası, bir yerlerde çalmaya gidiyorlar. inmeyi düşündükleri yere inemiyorlar çünkü kış ve kar yağışlı bir gece, tarla gibi bir yere inmek zorunda kalıyorlar. konser alanına yürüyorlar. hepsi de takım elbiseli ve çalmaya hazırlar, müzik aletleri yanlarında... yani işte karda yürüyorlar ve her yer ıslak ve çamur içinde. uzakta küçük bir ev görüyorlar, içeride ışık yanıyor ve bacadan bir duman halesi yükseliyor. eve gidip pencereden bakıyorlar ve bir aile görüyorlar. içeride bir adam, güzel karısı ve iki de çocukları var. hepsi de masanın etrafındalar; gülüyor, kahkaha atıyor ve yemek yiyorlar, şömine yanıyor... adamlarımız da orada takım elbiseleri içinde dikiliyor, ıslaklar ve titriyorlar, ellerinde de müzik aletleri var ve bu harika norman rockwell sahnesini seyrediyorlar... adamlardan biri dönüp diğerlerine diyor ki: insanlar bu şekilde nasıl yaşayabiliyorlar?"