bugün

eva peron

kendisi gayrimesru bir iliskiden dogan bir cocuk, o donemlerde ve dogdudu yerde sikca rastlandigi gibi. kucukken sinif farkindan dolayi zor anlar yasamis, oyle ki babasinin cenazesine katilmasina izin verilmemis. zamanla ikinci sinif yapimlarda rol almaya baslamis, radio el mundo'da* yayinlanan oyunlarda. kazandigi paralarla sonradan bu radyoya ortak olmus.
kuliste donenlere gore ; rol aldigi filmlerden birinde o donem yildizi parlak olan libertad lamarque kendisiyle yemek yememis, sinif farki oldugu icin. tabii buna kizan eva, halkinin deyimiyle evita*, first lady oldugunda intikamini almis.
fakir kesime hitap etmesiyle unlendi, arjantin'de kocasiyla* birlikte secim kampanyasina giren ilk kadin o idi. tabii kurdugu eva peron vakfiyla da yardim ettigi insanlar ondan desteklerini asla cekmediler. kendisinin cumhurbaskanligina aday olmasini isteyen iki milyon insan yuruyus duzenledi fakat eva bunu kabul etmemisti. rahim kanseri olan bu efsanevi kadin, ayakta durmasini kurkunun altina kurdurdugu tellerden yapilmis duzenege borcluydu ve sagligi gittikce kotulesiyordu.
oldugunde askeri yonetim kendisinin mezarini uzun zaman gizli kalicak sekilde sakladi cunku kendisi halki haklarini aramasi icin ayartmisti bir kere! iktidari askerin elinden almaya curet etmesi o zamanlar pek hos karsilanmadi askerlerce.
güncel Önemli Başlıklar