bugün

heroes of might and magic 3

unutmadan**, adventure map'de kullanacağınız 3 büyü vardır ki bunlar candır, kandır.

bunlardan ilki tabii ki town portal olmaktadır. bu büyü ile haritanın neresinde olursanız olun hop diye town'a ışınlanırsınız. özellikle large ve x-large haritalarda can simididir, sizi ortalama 1-2 hafta sürecek yolculuklardan kurtarır. Ayrıca multiplayer oyunlarda ordusu sizden kuvvetli olan arkadaşınız size dalmaya geldiyse, bir turn sonra tepenize binecekse kendisini süper kanser edersiniz. (+hadi ben kaçtım hacı. hooop, *click* -allah belanı versin be!)

ikincisi dimension door isimli büyüdür. bu da ultimate şerefsizlikler için kullanılabilir. x noktasından y noktasına (y noktasının basılacak kara olması şartıyla) aradaki mesafeyi yürümeden ışınlanmayı sağlar. normalde ulaşamayacağınız yerlere atlar, ceylan misali haritada gezer, seke seke çaydan geçersiniz. özellikle underground map'lerde tek geçerim. "labirent" olgusunu bitirir, harika kasmanızı sağlar.

üçüncüsü ve favorim de fly.

bu aralarından en ibnece olanıdır. bu büyüyü cast ettiğiniz zaman, o turn boyunca haritada bulunan hiçbir doğal engeli (su hariç) takmaz, dağ-tepe-orman demeden üzerlerinden laylaylom şeklinde yürür gidersiniz. surface map'lerin kralıdır.

çok kuvvetli bir yaratık (arc-angel, arc-devil, hede hödö dragon vs vs) harika artifact'ler mi koruyor? içinden geçin, kafasına basın, savaşmadan arkasındaki hazineleri toplayın ve kaçın. süper lan.