bugün
- gocu bak bi5
- fenerbahçe13
- ekşi sözlük9
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı40
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay2
- bursa da yakıt dökülmesiyle zincirleme kaza2
- evliliği zorlaştırmak2
- yarın kpssye girecek yazarlar12
- berhan şimşek'in kadına şiddet görüntüleri3
- futbol5
- enayimiknatisii36
- uyuşturucu2
- beşiktaş9
- çocuklara verilen farklı isimler12
- dansöz izleme keyfi12
- ölüm9
- anın görüntüsü25
- gocu51
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- saraca finch house3
- dün gece ne oldu14
- togg t6x3
- aziz yıldırım12
- insan olmaya ceyrek kala26
- hangi renksiniz17
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı13
- serhat kılıç13
- güneş kremimi yenilemem lazım diyen erkek12
- açık oylayan yazar ne demek istiyor13
- 05 09 2026 silvermist'e ciğer ısmarlamam14
- saraca097
- amerikada hasidik yahudi avı başlaması8
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- iş kazasında ölen işçiye tali kusur3
- israil olmasa orta doğu nasıl olurdu21
- tai lung38
- ismail kartal9
- ne yazarsanız yazın anında gerçeğe dönüşseydi8
- özledim mesajına verilecek cevaplar13
- kumral erkek3
- kerem aktürkoğlu8
- fusya semsiyeli yabanci8
- sözlükteki şer çetesi12
- online listesinden manita beğenmek7
- sözlükte herkesin avcı olması12
- geleneksel ciğer ısrmarlama şenlikleri9
- sözlükteki zorbalar12
- s'i l v'e r m'i s t28
- ölümün delilinin olmadığı gerçeği4
- geceye bir söz bırak8
16 ekim 1927de danzig'de doğdu. çocukluğu ve ilk gençliği danzig'de geçti. genç yaşta asker oldu ve esir düştü. 1946 yılından sonra düsseldorf'a gelerek resim ve heykel çalıştı. bir süre italya'da da bulunan grass, 1956-60 yıllarında paris'te yaşadı, bu dönemde şiir ve oyunlar yazmaya başladı. paris'te yazdığı teneke trampet(die blechtrommel,1959) adlı romanıyla dünya edebiyat kamuoyunun dikkatini çekti. bundan sonra romancı olarak ünlenmesine rağmen şiir yazmaya da devam etmiştir. günter grass, resim ve heykel konusunda da çalışmaları olan çok yönlü bir sanatçı. 1960'lı yıllarda sosyal demokratların saflarında politikaya aktif olarak katılan grass barış hareketlerinde ve insan hakları mücadelesinde de entelektüel tavrın simgesi oldu. günter grass son olarak biten yüzyılın bir muhasebesi niteliğindeki ‘yüzyılım isimli anlatı kitabını yayımlamıştır. yüzyılım kitabından önce berlin duvarının yapılmasından almanya'nın birleşmesine kadar olan süreci uzak tarla isimli romanında anlatmıştır. bir çok ödülün sahibi olan grass, birçok kez aday gösterildiği nobel edebiyat ödülü'nü 1999 yılında aldı.
bir alman gazetesine verdiği demeçte 2.dünya savaşı sırasında ss taburlarında askerlik yaptığını açıklaması başta hayranlarını ve alman sosyal demokratlarını şaşkınlığa uğrattı.
eserleri
dişi fare, tenek trampet, kafadan doğumlar
bir alman gazetesine verdiği demeçte 2.dünya savaşı sırasında ss taburlarında askerlik yaptığını açıklaması başta hayranlarını ve alman sosyal demokratlarını şaşkınlığa uğrattı.
eserleri
dişi fare, tenek trampet, kafadan doğumlar
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar