bugün

2009 almanya gp

webber'in formula 1 kariyerindeki ilk gp zaferini kazandigi yaris. hak etmisti. tebrik ediyoruz kendisini.

vettel start sonrasi massa'nin arkasında kalarak sansini kaybetti. zaten daha sonra kendisi de kers yuzunden massa'yi gecemedigini birkac kez soyledi.

massayi bu sezon ilk defa podyumda gorduk. iyi oldu. guzel oldu. ozlemistik onu da.

ferrari ve mclaren mercedes startta kers sisteminin avantajini iyi kullandılar.

hamilton yine lastik patlatti. ben bile diken ustunde izliyorum artık hamilton'i. biriyle temas yasasa, sert bir fren yapsa, pistten cıksa ya da en basitinden her pilottun telsizinden duydugumuz bir "lastiklerim cok asindi, verim alamiyorum." lafini duysam hemen "ayyyy simdi lastigi patlicakk. bu cocugun da kaderi." diyorum.kendisi bu konuda neler hissediyor acaba?

ahhh sutil ahh yine raikkonen'in kurbani oldun. tam da seviniyorduk bu sefer puan alacak diye. kismet...

neyse daha sonra da kimi yaris disi kaldı. boylece sutil'in ahi yerde kalmamis oldu. *
son pitlerden once button'in "daha hızlı gidebilirim." dedigi telsiz konusmasini ve brown gp'nin neden bunu yayinladıgını anlamadim acikcasi. takim emri yasak ama acaba button "barrichello'yu daha erken pite alin, pitte oyalayin ben de onu geceyim." mi demek istedi ya da takim eger pit stoplar sonrasinda button barrichello'yu gecerse insanlarin "yaaa iste bak button'i birinci pilot olarak goruyorlar. pit stopla onu barrichello'nun onune tasidilar." gibi sozlerine ihtimal vermemek icin mi yayinladilar bilmiyorum. sonucta boyle bir sey olursa "bakin jenson'da zaten yarista soylemisti. daha hızlıydı. o bir turda fark acti ve pitten onde cıktı." diye kendilerini savunabilirler.

son sozum de serhan acar'a sanki bugun kendisini yarisa tam olarak verememisti.

ilk olarak starttaki webber barrichello temasini goremedi. daha sonraki tekrarlarda soyledi. kamera acisindan da olabilir tabi. her zamanki alisik oldugumuz kamera acisi degildi. ayrıca insanlık halidir her seyi gormek zorunda da degil ama benim dikkatimi ceken noktalardan biri oldugu icin yaziyorum.

ikincisi kimi raikkonen sutil'e carptiginda aklımıza hemen gecen seneki monaco gp'de kimi'nin dengesiz bir sekilde gelerek sutil'e arkadan carpıp yanilmiyorsam onu dordunculukten ettigi an geldi. hatirlatmasini bekledim ama bundan da bahsetmedi. belki de bahsedilecek kadar onemli bir olay degildi ve biz sutil'in puan almasini cok istedigimizden hafizalarimizda bu kadar yer edinmisti.

ucuncusu de button raikkonen'i gectiginde kovalainen de hızlı bir seklide raikkonen'le arasindaki farki kapattı ve kimi'de bir sorun oldugu acıkca goruluyordu.

ama tabii ki serhan acar'i cok begeniyoruz ve severek takip ediyoruz. belki yarisi baska biri anlatsa yukarida yazdıklarimi soylemedi diye gelip buraya yazmazdım bile.
cok guzel bilgiler vererek, hatırlatmalar yaparak sen alistirdin bizi buna. evet serhan suclu sensin.*