bugün

devlet baba

devlet baba, öncelikle zayıf ve orta boyludur. ince dudaklı, kısık gözlü, uzun yüzlü, kesinlikle sakalsız ve bıyıksızdır. her gün traş olmaktan yanakları sarkmış, gerdanı çıkmıştır. tepeden açılan saçları yanlarda kırlaşmıştır.

yüzü asık, gözü kısıktır devlet baba'nın. her zaman takım elbise giyer, fötr şapka takar ki ciddiyetini ve otoritesini korusun. kalın kumaştan dikilmiş takım elbisesi koyu kahverengi veya kareli, siyah renklidir. yakasında kendi babasının altın renkli rozetini taşır. rugan ayakkabı giyer.

bazen spor yapar devlet baba. bez ayakkabılarını sıkıca bağlar, eşofman takımını giyip, fermuarını boğazına kadar çekerek hafif tempolu koşu veya yürüyüş yapar. sporun fazlası otoritesini sarsabilir, o nedenle basketbol, futbol falan oynamaz.

en az 10 yaşında, mat lacivert veya koyu yeşil renkte bir arabası vardır. alaşım jant olmaz, fabrika çıkışı 14 inch kapaklı jant kullanır. arabada sigara içilmesine izin vermez. şoför koltuğunda bel ağrıları için minder bulundurur. cd player, mp3 player gibi gereksiz aksesuarlar bulundurmaz. mutlaka emniyet kemerini takar, eller saat dokuzu çeyrek geçe pozisyonunda, orta şeridin sol yanına ilişip 65 km/s hız sınırına uygun olarak kullanır. arabası da kendisi gibi ciddidir. selektör yapanları görmezden gelir, solladığınızda kötü kötü bakar.

kafası çok karışıktır, o yüzdendir bu hantallığı, hımbıllığı.