bugün

neil french

dünya reklam ve pazarlama piyasasının idollerinden olan dehadır. kendisi reklamcılık işine biraz geç sayılabilecek otuzlu yaşlarda başlamasına rağmen, yaratıcılığı ve girişimciliği ile basamakları tırmanmıştır. olmayan bir markanın (xo biraları) yazılı basında reklamlarını yapmış ve reklamlar sonucunda olumlu tepkiler almıştır. topladığı basın mensuplarına olmayan bira markasını başarı ile tanıtmıştır. sonrasında anlaştığı eski bira üreticisi ile %50 ortak olduğu bir markanın sahibi olmuştur. sonrasında isim hakkını alıp ayrıldığında ise işletme kısa bir süre sonra kepenklerini indirmiştir.
yazılı basında yer alan reklam kampanyasının bir karesini paylaşmadan geçemeyeceğim:
3 adam var sağdaki ayakta, soldaki ayakta dimdik duruyorlar. ortadaki adamın ise sadece ayakkabı tabanları görünüyor. ve o ortadaki ayakların sahibi hikayenin kahramanı olan (xo biraları içmiş olan) adam.
bir de ürünün tanıtılacağı geceki hikayeyi paylaşalım tam olsun:
bir film galasını andıran salonda onlarca gazeteci ve televizyoncunun yanı sıra reklamları görüp merak eden ünlüler de yerlerini almışlar. derken üstadın ayarladığı adam aramış ve tanıtıma bira taşıyan kamyon şoförünün merak edip biranın tadına bakması ile sızdığını, yedek şoförün de "yok artık" diyerek denemesi ile zil olduğunu ve ürünlerin tanıtıma gelemeyeceğini söylemiş, üstada zaman kazandıran bu hamle aynı zamanda insanların merakını da arttırmıştır.