bugün

türkan saylan ın ölümüne sevinenler

böyle bir kavram yoktur. aslinda bize kalsa hickimse ölmesin isteriz. ancak ideolojik yandaslik, nasil muhsin yazicioglu öldügünde "ne güzel iyi ki öldü" demisse, birileri de türkan saylan´a sevinebilir. esas konu muhsin yazicioglu kanitsiz sartsiz surtsuz hapse atildiginda "oh olsun ona" diye yargisiz olarak bir sahsin hapiste 7,5 sene gibi icerde tutulmasina ses cikarmayi engelleyen "ideolojik taraf" konusudur.

ortak paydalarla yürür bir toplum, millet. toplumu bölmenin en önemli yolu bu ortak paydalari traslamak inceltmek ve yok etmektir. laik taraf, dinci taraf, kürtcü taraf, 2.cumhuriyetci taraf, kapitalist taraf, komunist taraf diye konulari düsmanlik vesilesi olarak görmeden olayi saf insan seklinde görmeyi ögrenmedikce bu toplum kendini hic toparlayamaz. türkan hanim´ in kaybina sevinenlere kizanlar, kendileri muhsin yazicioglu konusunda objektif davranmamislardir. ayni sey diger görüslöeri savunan gruplar icin de gecerlidir.

türk insani hatta kürt insani da dahil olmak üzere ayni gemideki yolcular olduklarini,her türlü cekisme bir yana,unuttuklari sürece bu böyle devam edecektir. ta ki, komunist bir türk cikip bir milliyetcinin insan haklarini savunana kadar....cünkü o komunist türk ortak paydanin ne kadar önemli oldugunu kavramis olan türk´tür, iste o türk´tür ellerinden öpülecek olan.

almanya´da bir murat kurnaz olayi vardir. bu adam türktür ama alman vatandasidir. almanya bu adami amerikalilar guantanamo´ya iskence´ye götürdüklerinde kiyametleri koparmis, o adami o cehennemden almislardir. hic kimse "ya vatandas bile olsa o pis bir türk kardesim" dememistir. üstelik bu adam bir de asiri müslümandir, indirekt de olsa el kaida´yla bir iliskisi olmustur. alman düzenine de karsidir. ama sonucta alman vatandasidir, vatandasligi alali üc gün bile olmus olsa,bu almanya´nin o adamin arkasinda durmasina yeterli olmustur. demek ki ortak payda en evvela "vatandaslik" tir.

türk insani bunlari iyice bir düsünürse, hic fena bir is yapmamis olur. bu cekismeler en nihayetinde toplum dagilsin diye degil, toplum daha güzele gitsin diye yapilmalidir.su anki görüntüde herkes toplumu kendine göre güzellestirmeye calismakta bu da toplumun birbirine düsmanlasmasina, dagilmasina sebep olmaktadir. eminim hicbir grubun istedigi bu degildir.

tekrar türkan saylan´a rahmet dileyerek bitirelim entry´i. saygilar.