bugün

27 nisan 2009 istanbul da silahlı çatışma

mazlum şeker isimli vatandaşın merakının kurbanı olduğu çatışmadır. bu durumla az biraz alakalı bir askerlik anısı anlatmak ister deli gönül:
arazide bir tatbikattayız. hem mg 3ler hem de personel taşıyıcıların üstündeki uçaksavarlar hedeflere atış yapıyorlar. biz piyadeler de arkadan izliyoruz atışları. hem makineli tüfeklerde hem de uçaksavarlarda izli mermiler var. bu mermi namludan çıktığı andan itibaren gözle görünüyor. hani mermi nereye ne hızla gitmiş, görebiliyorsunuz. işte bu mermiler hedefe isabet etsin ya da etmesin çok büyük oranda sekiyor hem de ne sekme. ilk hızından çok daha yüksek bi hızda yön değiştirip bazen yüzlerce metre öteye düşüyorlar. ama atış yapılan alanda birisi olsa o seken mermilerden kaçması mümkün değil, anında mıhlanır.

biraz alakasız bir durum ama demek istediğim; insanlara kurşunun adres sormayacağını anlatmak için sanırsam böyle bir sahneyi canlı olarak izletmekte fayda var. bu çatışma esnasında seken kurşunlardan ölen kişi askerliğini yapmış mıdır, yapmışsa böyle bir sahne görmüş müdür bilemiyorum ama en azından o ve onun gibi diğer meraklı vatandaşların akıllarının bir köşesinde yer edebilirdi. belki bir hayat bu sayede kurtulmuş olurdu.