bugün

savaş milleti birleştiren en kuvvetli etkendir

öncelikle savaş nedir diye sordurtan önermedir.

savaş belli bir kesimin çıkarlarını korumak için toplumun aşağı tabakalarını birbirine öldürtmesidir. toprak sahibi toprağını korumak için savaşır ama bunun için kendi serflerini gönderir savaşa. para sahibi parasını korumak için savaşır ama fakirler ölür. ben bilmiyorum savaştan en çok yarar görenlerin savaşlarda savaştığını. genelde savaştan önceki hali neyse sonraki hali de o olacak insanlar savaşır savaşlarda.

o zaman neden savaşsın bu insanlar?
neden lazım.
o zaman neden yaratılır.

millet denir. bundan 1000 km uzakta seni hiç görmeyecek,senin hiç görmeyeceğin adamlarla aynı milletsin sen denir. kökleriniz aynı denir. kardeşsiniz denir. gelenekleriniz var denir. bir millet icat edilir. ama millet diyen milletin için savaş diyen ne buradaki garibanla aynı hayatı sürer, ne de buradan 1000 km uzaktaki alakasız insanlarla aynı hayatı sürer. ama kavram ortaya çıkmıştır. itiraz eden de vatan haini ilan edilir.

insanlar budanır itiraz edenler elimine edilir. okumaları engellenir düşünmeleri engellenir. kimliksiz insanlar yetiştirilir ki, insanlar tamamen hayali, kendi seçimi dahilinde olmayan şeylerden gurur duysun, kendini kendi tanımladıkları üstünden var etmek yerine, üç beş kişinin ortaya attığı bir kavram üstünden var etsin, o insanlar için savaşsın. bütün toplum koyun olma bilincini alsın.

o üç beş kişidir ki, sen bu millettensin der, al sana bir ev bir araba der, hatta onu bile demez, sen de gurur duyarsın bundan, benim milletim dersin. hatta ve hatta, o üç beş kişinin mülkiyetini ondan iyi savunursun sen bir süre sonra.

işte o an millet olmuşsundur. birleşir, savaşırsın.