bugün

halk cahil cumhurbaşkanını halk seçmemeli

mantıklı ve pratik açıdan doğrudur.
demokrasi yalnızca oy vermekten ibaret değildir, bu kadar basite indirgenseydi o halde kanun-i esasi de zaten demokrasiye çoktan geçmiş olurdu osmanlı. bu sürecin ne kadar sancılı ve zor olduğunu da avrupa göstermiştir biz. şimdi halkçı geçinip, bakın oy hakkınızı elinizden alıyolar muhabbeti yapılıyor. sanmıyorum ki 7 yıllık akp hükümetinin de bir gram olsun demokrasiden anladığını, ezber sadece.

cumhurbaşkanı simgeseldir, bu yüzden de yetkileri kısıtlıdır, onu doğrudan halkın seçmesi ise sistem karmaşası yaratır. bunu ta turgut özal da tartışmıştı, tansu çiller de, çünkü özünde bir amerikan hayranlığı var. bir başkanlık sistemi özentisi var. tarihi temellerimiz buna izin vermiyor agalar, zira biz onlar gibi demokrasi sürecindne geçmedik. bilmiyorsanız okursunuz. her neyse eğer cahil kelimesi dokunduysa bir şey demiyorum çünkü halk cahil gerçekten. bunu cumhurbaşkanı nı seçemez muhabbetinden demiyorum. öyle çünkü. cahilleştirildi efendim, düzeysizleştirildi, öküzleştirildi, bunu kim inkar edebilir ya.

bu benim annem de olur babam da ayrt etmem, farketmez kim olduğu ama öyle. sadece siysi heyecanlarınız için tuhaf tuhaf argümanlar atip kaçılmaz. halkın cahilliğine bir örnek. başbakan çıkmış 2. dünya savaşından kalma bir kimlik bulmuş chp ye çatıyo. neymiş efendim sizin döneminizde ekmek karneyle dağıtılıyordu diyor. bunu binlerce insan alkışlıyor. nedir bu yahu aradan 64 yıl geçmiş, demek ki tarihini bilmiyor başbakan. bu cahillik değil mi? ya da türk tarihi yerine islam tarihi mi okuyor yalnızca? balık baştan kokar o zaman. sen de bilmiyorsan okursun, ona üşeniyosan sorarsın bir büyüğüne, anlatır sana. o dönemde ismet paşayı da aynı şekilde eleştirdi menderes hakkı vardır muhakkak ama aradan geçen zaman da yıl 2009 işçiler evine ekmek götüremiyor işsizlik oranı o dönemi de aşmak üzere sen bunları sorgulamıyorsan zaten cahilsin.