bugün

dolar 50 tl de olsa oyum ak parti ye

--spoiler--

Bu bahsettiklerim senin gibi düşünmek zorundalar mı? Kendileri yaşadılar, gördüler. Sonra iç Anadolu neden akp’nin kalesi diyorsunuz. Neden Bu halk 20 yıl akpyi iktidarda tuttu diyorsunuz. Bana değil , onlara sorun. Size cevap verirler. Ama siz sormak yerine hakaret ediyorsunuz, yok o Çomar, diğeri troll, diğeri puşt falan filan. Tamam.

--spoiler--

şuna da mümkün olduğunca kısa cevap vereyim ;

ben doğma büyüme istanbulluyum 2 kuşaktır. ama aslımız kastamonu. en son memlekete ziyarete gittiğimde caminin önünde köyün erkekleri ile oturup sohbet ederken tam da bu soruyu sordum. neden dedim akp ye toz kondurmuyorsunuz 3 saattir konuşuyoruz öve öve bitiremediniz. verdikleri cevap ; rte bize çalışmayalım diye para veriyor..

bak kendi köylüm bunu söyleyen ve bunu duyunca utandım. hükümet uzun yıllar kaynakların tamamını oy toplamak için böyle böyle dağıttı. bunların isimleri çiftçi ama ne ekiyorlar ne biçiyorlar. hükümet bunlara düzenli para veriyor o para bize yetiyor zaten emekliyiz geçinip gidiyoruz neden uğraşalım diyorlar. kafan iyice karışmasın diye uzun uzun açıklamayacağım senin anlayacağın devletin parasını oy uğruna çiftçiye hayvancıya dağıttılar onlarda evde oturmayı kahvede akşama kadar kağıt oynamaya alıştı. şu anda devletin elinde bunları besleyecek para kalmadı veremiyor. o belediyeleri chp kara kaşına kara gözüne almadı o "saf anadolu" insanı parası kesildi diye akp ye ceza kesti. şimdi git o aynı köylülere sor akp ye oy vermiyorlar artık. anladın mı mevzuyu ?? rte süper bir adam diye oy vermiyorlardı zaten tamamen "duygusal" sebeplerden oy veriyorlardı para bitince o duygusallık da ortadan kalktı. yarın seçim olsun akp maksimum yüzde 25 oy alır sizin reis maksimum yüzde 35 oy alır o da dem-mhp ortakları sayesinde.
© copyright 2005 - 2026