karsan j10

Karsan J10, Peugeot J9 efsanesinin modernize edilmiş son temsilcisi olarak Türk ticari araç pazarında belirgin avantajlar ve kronik dezavantajlar sunar.
​Olumsuz Yönleri (Eksileri)
​Sürüş Konforu ve Ergonomi: Eski J9 platformunun şasisi üzerine inşa edildiği için makaslı süspansiyon yapısı oldukça serttir; bozuk yollarda yolcu konforu düşüktür.
​Yalıtım ve Ses Seviyesi: Kabin içi ses yalıtımı yetersizdir; yüksek hızlarda ve dik yokuşlarda motor ile yol gürültüsünü içeriye oldukça fazla alır.
​Tasarım ve Estetik: J9'a kıyasla yapılan plastik fiber ön yüz ve modernize çalışmalar, aracın genel köşeli yapısıyla tam entegre olamamış ve eğreti duran bir görünüm oluşturmuştur.
​Yüksek Hız Stabilitesi: Yüksek yapısı ve dar iz genişliği nedeniyle yüksek hızlarda veya sert rüzgarlarda savrulmaya meyillidir; şehir dışı uzun yolculuklara pek uygun değildir.
​Yedek Parça ve ikinci El Piyasası: Üretim ömrünün kısa olması nedeniyle orijinal kaporta ve trim parçalarını bulmak zaman zaman zorlaşabilir; ikinci el pazarındaki sirkülasyonu muadillerine (Sultan, Sprinter vb.) göre daha zayıftır.
​Olumlu Yönleri (Artıları)
​Güçlü ve Dayanıklı Motor: 2.3 litrelik IVECO üretimi Common Rail dizel motoru, yüksek tork tırmanma kapasitesi ve mekanik dayanıklılığı ile dik yokuşlarda son derece başarılıdır.
​Şehir içi içi Manevra Kabiliyeti: Dar sokaklara rahatça girebilen dönüş çapı ve kompakt genişliği sayesinde minibüs hatlarında pratik kullanım sunar.
​Geniş iç Hacim ve Kapasite: Yüksek tavan yapısı ve dik hatları sayesinde yolcu tavan mesafesi oldukça ferahtır; ayakta yolcu taşımaya elverişlidir.
​Alçak Taban ve Yolcu iniş-Biniş Kolaylığı: Otomatik kayar kapı seçeneği ve alçak basamak yapısı, dur-kalk hatlarında yolcu sirkülasyonunu hızlandırır.
​Ekonomik işletim Maliyeti: Motor ve yürüyen aksam parçaları sanayide yaygın olarak bilindiği için bakım ve ustalık maliyetleri nispeten uygundur
© copyright 2005 - 2026