bugün

armageddon savaşı

insanın kanını donduran hezekiel bölümü, kıyamete yakın bi dönemde bi millet siyonizm karşıtı olmakla yahudi düşmanlığını karıştırıp ilahi sınırları aşacak ve allah'ın şehri kudüs'ü hedef alarak ilahi gazabı üzerine çekecek.allah'la mücadele etmektense amerikayla savaşmayı yeğlerim!!!

1 Rabbin sözü bana geldi ve şöyle dedi: 2“Ey insanoğlu, yüzünü Meşek ve Tubal'ın baş prensi, Magog ülkesinin Gog'una çevir.a Ona karşı peygamberlik et 3ve şöyle de: Rab Tanrı şöyle diyor: işte, ey ​​Meşek ve Tubal'ın baş prensi Gog, sana karşıyım.b 4Seni döndüreceğim, çenene kancalar takacağım ve seni bütün ordunla birlikte, atlarınla, zırhlı süvarilerinle ve kalkan ve siperlerle donanmış, kılıçlarını sallayan büyük bir orduyla birlikte dışarı çıkaracağım. 5Pers, Kuşc ve Put da onlara eşlik edecek, hepsi kalkan ve miğferli olacak; 6Gomer bütün askerleriyle ve uzak kuzeyden Beth-togarmah bütün askerleriyle birlikte, seninle birlikte birçok ulus da gelecek.

7Hazırlanın; kendinizi ve etrafınızda toplanan bütün topluluğunuzu hazırlayın; onların koruyucusu olacaksınız. 8Uzun bir süre sonra çağrılacaksınız. Son yıllarda, savaştan kurtulmuş, halkı birçok milletten israil dağlarına toplanmış, uzun zamandır ıssız kalmış bir ülkeye gireceksiniz. Milletlerden çıkarılmışlardı ve şimdi hepsi güven içinde yaşıyorlar. 9Sen ve bütün askerlerin, seninle birlikte birçok halk, bir fırtına gibi ilerleyerek yükseleceksiniz; ülkeyi kaplayan bir bulut gibi olacaksınız.

10Rab Tanrı şöyle diyor: O gün aklınıza kötü düşünceler gelecek ve şeytani bir plan kuracaksınız. 11Deeceksiniz ki: 'Surları olmayan köylerin bulunduğu bir ülkeye gideceğim; güven içinde yaşayan, sursuz, kapısız, sessiz bir halka saldıracağım— 12ganimetleri ele geçirmek, ganimetleri götürmek, ıssız yerlere ve milletlerden toplanmış, hayvan ve mal mülk edinmiş, ülkenin merkezinde yaşayan bir halka saldırmak için.'

13Şeba, Dedan ve Tarşiş tüccarları ve bütün köyleri soracaklar: 'Yağma yapmaya mı geldiniz? Ordularınızı ganimet götürmek, gümüş ve altın çalmak, büyük miktarda mal almak, büyük ganimet ele geçirmek için mi topladınız?'

14Ey insanoğlu, peygamberlik et ve Gog'a şöyle de: RAB Tanrı şöyle diyor: Halkım israil güven içinde yaşarken, sen buna dikkat etmeyecek misin? 15Sen, uzak kuzeydeki yerinden, seninle birlikte birçok halkla birlikte, hepsi atlara binmiş olarak, büyük bir ordu, muazzam bir kalabalık olarak geleceksin. 16israil halkıma karşı, ülkeyi kaplayan bir bulut gibi ilerleyeceksin. Ey Gog, son günlerde seni ülkeme karşı getireceğim ki, uluslar beni tanısınlar; çünkü ben kendimi senin aracılığınla onların gözleri önünde kutsal göstereceğim.

17Rab Tanrı şöyle diyor: "Eski zamanlarda israil peygamberlerim olan kullarım aracılığıyla bahsettiğim kişi sen misin? O zamanlar yıllarca peygamberlik etmişlerdi ki, seni onlara karşı getireceğim. 18Rab Tanrı diyor ki: Gog israil ülkesine karşı geldiği gün, öfkem alevlenecektir."

19Büyük bir şevk ve öfkeyle ilan ediyorum ki, o gün israil topraklarında büyük bir deprem olacak. 20Denizdeki balıklar, gökteki kuşlar, tarladaki hayvanlar, yerde sürünen her yaratık ve yeryüzündeki bütün insanlar benim huzurumda titreyecekler. Dağlar yıkılacak, kayalıklar çökecek ve her duvar yere düşecek.

21Rab Tanrı diyor ki: "Gog'a karşı bütün dağlarımda bir kılıç çağıracağım; her adamın kılıcı kardeşine karşı olacak. 22Ona veba ve kan dökerek hüküm vereceğim. Ona, askerlerine ve onunla birlikte olan birçok ulusa sağanak yağmur, dolu, ateş ve kükürt yağdıracağım. 23Kendimi yücelteceğim ve kutsayacağım; kendimi birçok ulusun önünde göstereceğim. O zaman benim RAB olduğumu anlayacaklar

Gog'un Ordularının Katliamı

1“Ey insanoğlu, sen de Gog’a karşı peygamberlik et ve şöyle de: ‘RAB Tanrı şöyle diyor: işte, ey ​​Meşek ve Tubal’ın baş prensi Gog, sana karşıyım!’ 2“Seni geri çevireceğim, seni süreceğim, seni uzak kuzeyden getireceğim ve israil dağlarına karşı göndereceğim. 3Sonra sol elinden yayını alacağım ve sağ elinden oklarını düşüreceğim.”

4israil dağlarında düşeceksiniz; siz, bütün askerleriniz ve sizinle birlikte olan diğer milletler. Sizi her türlü yırtıcı kuşa ve vahşi hayvana yem edeceğim. 5Açık alanda düşeceksiniz; çünkü ben böyle söyledim, diyor RAB Tanrı.

6 Magog'a ve kıyı bölgelerinde güven içinde yaşayanlara ateş göndereceğim ve onlar benim RAB olduğumu anlayacaklar. 7 Böylece kutsal ismimi israil halkım arasında duyuracağım ve artık kirletilmesine izin vermeyeceğim. O zaman milletler benim RAB, israil'deki Kutsal Olan olduğumu bilecekler. 8 Evet, bu geliyor ve kesinlikle olacak, diyor RAB Tanrı. Bu, bahsettiğim gündür.

9 israil şehirlerinde oturanlar dışarı çıkacak, ateş yakacak ve silahları, kalkanları, yayları, okları, sopaları ve mızrakları yakacaklar. Yedi yıl boyunca bunları yakacak olarak kullanacaklar. 10 Kırsaldan odun toplamayacaklar, ormanlardan odun kesmeyecekler; çünkü silahları yakacak olarak kullanacaklar. Kendilerini yağmalayanları yağmalayacaklar ve kendilerini yağmalayanları talan edecekler, diyor RAB Tanrı.

11O gün Gog'a israil'de, denizin doğusunda, Yolcular Vadisi'nde bir mezar yeri vereceğim.b Gog ve bütün ordusu orada gömüleceği için, oradan geçenlerin yolu kapanacak. Bu yüzden oraya Hamon-gog Vadisi denilecek.c 12israil halkı, ülkeyi temizlemek için yedi ay boyunca onları gömecek. 13Bütün ülke halkı onları gömecek ve bu, şanımı gösterdiğim günde onlara şöhret getirecek,d diyor RAB Tanrı.

14Ve adamlar, ülkeyi temizlemek için sürekli olarak ülkeyi dolaşacak ve yerde kalan istilacıları gömecekler. Yedi ayın sonunda aramaya başlayacaklar. 15Ülkeyi dolaşırken, insan kemiği gören herkes yanına bir sütun dikecek, ta ki mezar kazıcılar onu Hamon-gog Vadisi'ne göminceye kadar. 16(Hatta şehrin adı Hamonah olacak.) Ve böylece ülkeyi temizleyecekler.

17Ey insanoğlu, Rab Tanrı sana şöyle diyor: Her kuş türüne ve her kır hayvanına seslen: 'Toplanın ve israil dağlarında sizin için hazırladığım büyük kurban ziyafetine, her yerden bir araya gelin! Orada et yiyecek ve kan içeceksiniz. 18Yeryüzünün güçlülerinin etini yiyecek ve onların kanını, sanki koç, kuzu, keçi ve boğa gibi, Başan'ın semiz hayvanlarıymış gibi içeceksiniz. 19Hazırladığım kurbanda, doyana kadar yağ yiyecek ve sarhoş olana kadar kan içeceksiniz. 20Ve soframda, atları ve binicileri, güçlü adamları ve her türden savaşçıları doyasıya yiyeceksiniz,' diyor Rab Tanrı.

israil Yeniden Kurulacak

21 Milletler arasında şanımı göstereceğim ve bütün milletler uygulayacağım hükmü ve üzerlerine koyacağım eli görecekler. 22 O günden itibaren israil evi, benim RAB Tanrıları olduğumu bilecek. 23 Milletler, israil evinin bana sadakatsizlikleri yüzünden sürgüne gönderildiğini bilecekler. Ben de yüzümü onlardan gizledim ve onları düşmanlarının eline teslim ettim; hepsi kılıçla öldürüldü. 24 Onlara, kirliliklerine ve suçlarına göre davrandım ve yüzümü onlardan gizledim.

25Bu nedenle RAB Tanrı şöyle diyor: "Şimdi Yakup'u esaretten kurtaracağım ve israil'in bütün evine merhamet edeceğim; kutsal ismim için kıskançlık duyacağım. 26Onlar, ülkelerinde güven içinde yaşadıklarında, kendilerini korkutacak kimse olmadığında, utançlarını ve bana karşı işledikleri bütün ihanetleri unutacaklar. 27Onları halkların arasından geri getirdiğimde ve düşmanlarının topraklarından topladığımda, kutsallığımı birçok ulusun önünde onlarda göstereceğim. 28O zaman, onları kendi topraklarına geri topladığımda, uluslar arasında sürgünde kaldıktan sonra hiçbirini geride bırakmadığımda, benim RAB Tanrıları olduğumu bilecekler. 29Ve artık yüzümü onlardan gizlemeyeceğim; çünkü Ruhumu israil evine dökeceğim, diyor RAB Tanrı."
© copyright 2005 - 2026