bugün
- sözlük yazarlarının favori dizisi5
- 1948 arap israil savaşı9
- 22 ağustos 2026 fenerbahçe konyaspor maçı9
- yavudilerde cin peri hayalet öcü hortlak olmaması12
- boş cd'nin üstüne boş cd diye yazmak2
- bira6
- en sevdiği film pulp fiction olan erkek3
- sözlük erkeklerinin yaptığı yemekler4
- tai lung26
- arap ismail3
- acı acı osurmak4
- fenerbahçe19
- türkiye de emeklilik3
- üniversite okumanın gereksiz olması4
- osuruktan şiirler89
- su bardağı ile çay içmek7
- cinlerden yardım alan platformlar3
- shaun murphy2
- gece vakti içerisinde ahmet kaya çalan siyah araba3
- tüm erkeklerin old money giyinmesi11
- nervio varıdı nerede o8
- kainatın insanların keşfi için yaratılması4
- ilgi alanına göre konuşmalık insan veritabanı7
- anderson talisca6
- ismet gurbuz 202411
- askerden sonra dikkat çekmek4
- dolar isterse 100 olsun41
- muskadan medet uman müslümanlar3
- sözlük dayısı dövmek6
- bütün dinlere inanmamak3
- 21 ağustos 2026 erzurumspor galatasaray maçı27
- şile de ceyda yakova'nın öldüğü motosiklet kazası6
- ismail kartal18
- victor osimhen19
- anın görüntüsü20
- kadının kalbine giden yol4
- psikolojik hastalığı olmayan sözlük kızı5
- çıplaklıktan tahrik olanlar sapıktır2
- dilek imamoğlunun ateş eden mayosu25
- bir zihinden diğer zihne sirayet eden algı3
- gece yarısı evde yarasa uçarken uyanmak3
- kadınların muhabbet etmeyi sevdiği erkek olmak4
- hiç hakiki sarışın kız görmemek5
- muslettin amca10
- corpus hermeticus4
- game of thrones taki kerhaneci'nin annesi20
- burç soran kadının flörtleşmeye çalışıyor olması5
- steam arkadaşı aranıyor5
- hoşlanılan kızı çorbacıya götürmek4
- kıyamet2
insan çok güzeldi, Babasının suretini taşıyordu. Gerçekten de Tanrı'nın sevdiği kendi suretiydi ve tüm yaratılışını ona teslim etti. 13. 'insan, Babada Yaratıcının yaratılışını gözlemlediğinde' kendisi de yaratmak istedi; ve Baba tarafından bunu yapmasına izin verildi, Yaratıcının küresinde doğduğu için, kardeşinin yaratımlarını dikkatle gözlemledi ve onlardan her türlü gücü elde etti. Baba ve kardeş onu sevdi ve her biri ona kendi yetkisini verdi. Özlerini öğrenip doğalarına ortak olduktan sonra, kürelerin çevresini aşmayı ve ateş üzerinde yetki sahibi olanın gücünü bilmeyi istedi. 19 Corpus Hermeticum: Kitap 1 14. 'Ölümlülerin ve konuşamayan canlıların dünyası üzerinde tam bir güce sahip olan, kozmosun uyumuna bakarak, ilahi Gücün egemenliğini kırarak, aşağıya doğru hareket eden Doğaya Tanrı'nın güzel formunu gösterdi. 'Kendisinde tüm güçlerin enerjisine ve Tanrı'nın formuna sahip olanın asla doymayan güzelliğini gördüğünde, aşkla doldu, çünkü suda insanın en güzel formunun görüntüsünü ve yeryüzündeki gölgesini görmüştü. 'Kendisinde suda kendisine benzer bir form gören, ona aşık oldu ve orada yaşamayı diledi. Dileği hemen gerçekleşti ve konuşamayan bir formda yaşamaya başladı. Doğa, sevgilisini alarak onu tamamen sardı ve birleştiler, çünkü birbirlerini seviyorlardı.' 15. 'Bu nedenle, yeryüzündeki tüm canlılar arasında yalnızca insan iki yönlüdür: beden nedeniyle ölümlü, gerçek insan nedeniyle ölümsüz. Çünkü ölümsüz olmasına ve her şey üzerinde otoritesi olmasına rağmen, kaderin tabi olduğu ölümlü şeylere katlanmaktadır. O halde: evrenin uyumunun üstünde olmasına rağmen, onun içinde bir köle olmuştur. Cinsiyetin ötesindedir, çünkü cinsiyetin ötesinde bir Baba'dan doğmuştur; ve asla uyumaz, çünkü asla uyumayan biri tarafından yönetilir.' 16. 'Peki ya bundan sonra, aklım? Çünkü konuşmayı seviyorum.' Poimanères şöyle dedi: 'Bu, bugüne kadar gizli tutulan gizemdir. Çünkü Doğa, insanla birleşerek harikaların harikasını ortaya çıkarmıştır. insan, size söylediğim gibi, Baba'dandı ve ruhtandı ve yedi kürenin uyumunun doğasına sahipti. Bu yüzden Doğa beklemedi, hemen cinsiyetin ötesindeki ve yüce yedi gücün doğasına karşılık gelen yedi insanı ortaya çıkardı.' 'Peki bundan sonra ne olacak, Poimandres? Daha fazlasını duymayı çok istiyorum. Lütfen, susma.' Poimandres dedi ki: 'Sessiz ol, söylemeye başladığım şeyi henüz tam olarak açıklamadım.' 17. 'Gerçekten de hiçbir şey söylemeyeceğim,' dedim. 'Dediğim gibi, o yedi varlığın oluşumu şu şekilde gerçekleşti: Dünya dişiydi ve sudan meyve çıktı ve eterden doğa nefes aldı ve insan biçimine göre bedenleri üretti. Yaşamdan ve ışıktan insan ruh oldu ve Nous, yaşamdan ruh, ışıktan Nous oldu ve algılanabilir dünyanın her şeyi bir döngünün sonuna ve çağların başlangıcına kadar böyle kaldı. 18. 'Duymayı özlediğiniz sözü daha fazla dinleyin.' Döngünün tamamlanmasıyla, Tanrı'nın iradesine göre her şeyin bağı çözüldü; çünkü her iki cinsiyetten olan tüm canlılar, insan ile aynı anda birbirinden ayrıldı ve sırayla erkek ve kadın oldular. Tanrı hemen Kutsal Sözü söyledi: "Yaratılan ve var olan her şey, çoğalın ve çoğalmaya devam edin, çoğalın ve çoğalmaya devam edin ve akıl sahibi insan, ölümsüz olduğunu, arzunun ölümün sebebi olduğunu anlasın ve var olan her şeyi bilsin." 19. 'Tanrı böyle konuştuktan sonra, ilahi Takdir, kader ve kozmosun uyumu aracılığıyla birleşme eylemlerini gerçekleştirdi ve nesilleri kurdu ve her şey türlerine göre çoğaldı. Kendini tanıyan, Yüce iyiliğe ulaştı; arzu yanılsamasından doğan bedeni değerli bulan ise karanlıkta dolaşmaya devam etti, duyuları aracılığıyla ölümün acılarını çekti.' 20. "Cahiller ne korkunç bir şekilde yanılıyorlar ki, ölümsüzlükten mahrum kalıyorlar?" dedim. "Duyduklarına kulak asmamışsın gibi görünüyor, bunları aklında tutmanı söylememiş miydim?" dedi. "Teşekkür ederim," diye yanıtladım, "öyle yapacağım ve hatırlayacağım." Devam etti, "Hatırladıysan, söyle bana, neden ölümde olanlar ölüme layıktır?" "Çünkü kasvetli karanlık, insanın kendi bedeninin ilk kaynağıdır; bu karanlıktan sulu doğa ortaya çıkmıştır; bu karanlıktan beden, ölümün içtiği duyusal dünyada şekillenmiştir." 21. "Doğru gözlemledin," dedi. "Ama hatırlayan kişi neden Tanrı'nın Sözü olarak Baba'ya gider?"
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar