doktor cahilliği

Doktorlara atıp tutmak istemem, çünkü kutsal meslek, büyük bir emekle insanlar doktor oluyor. Oğlumun doktor olmasını istedim, puanı tutuyordu ama o başka bölümü tercih etti, tercihine saygı duyduk. Şimdi böyle bir giriş yaparak her doktoru hedef almadığımı söylemek istiyorum. Bir arkadaş grubumuz var, içlerinde 4-5 kişi doktor, bazılarının eşi de doktor. eşi ve kendi doktor olan arkadaş nöroloji doktoru. Oğlundan bahsetti biraz. Çocuk otistikmiş ( gruptan başka bir arkadaşın dediğine göre, anne-baba olarak çocuğun bu durumunu inkar ediyorlarmış), psikiyatri ilaçları kullanıyormuş ama ilaçlar için reçete yazdırmamış. ilerde polis veya asker yapmazlar ve silah kullanamaz diye. Ya sabır...çocuğu sorunlu bir çocuk ama bunun resmi olarak kayıtlara geçmesini istemiyor. Hem çocuğunun hayatını tehlikeye atıyor (silah eline verilince intihar riski artıyor) hem de başka insanların hayatını riske atıyor. Bu sorunlu çocuk silahı kötüye kullanabilir. içimden pes doğrusu dedim, isa aras mersinli'nin ailesi de çocuğunun sorunlu olduğunu inkar ettiler ve sonuç....

Benim oğlum 2 yıldır depresyon ilacı kullanıyor, ankara'da iki hastanede düzenli bir şekilde tedavi görüyor. Etlik şehir hastanesi doktorları için "helal olsun, sonunda beni iyileştirdiler verdikleri ilaç sonunda işe yaradı anne" dedi. 2 yıl boyunca pek çok ilaç denedi, doktora yaşadıklarını anlattı ve doktorlar onun durumuna göre tedaviye yön verdi. Doktorun biri " hayatımda ilk defa senin gibi bilinçli bir hasta görüyorum, hastaneye yatman gerekirdi ama ilaçlarını ve kontrollerini aksatmadığın için gerek yok" demiş. 5 yıl ilaçları kullanacaksın, sonra durumuna göre ilacı kesebiliriz demiş. Bazen benimle dertleşip üzüldüğünü söylüyor ben de onu tedavi olması için yüreklendiriyorum "grip olmak, alerji ...nasıl bir hastalıksa bu da aynen öyle, kendini kötü hissetme annecim" diyorum. Tedavisi devam ediyor. Neden bir hastalıktan utanalım ki, psikiyatrik hastalıklar da tıpkı diğer hastalıklar gibi normal...kimseden gizlemiyorum. Çocuğumun topluma sağlıklı bir birey olarak katılmasını arzu ediyorum. Devlet bu tarz tedavi geçmişi olan insanlara ateşli silah verilmesini uygun görmüyorsa saygı duyuyorum. Başka mesleği yapsınlar, nolucak...neden inkar edelim, tedavi ettirmeyelim...herkes öyle yapmalı ama bu doktor anne-babanın bu şekilde bilinçsiz davranması çok ürkütücü...
© copyright 2005 - 2026