bugün

oruç tutana saygı duyma saçmalığı

--spoiler--

aslında oruç konusunda mesele saygıdan ziyade hoş görüdür bana göre. ama maalesef milletimizin büyük çoğunluğu hoş değil hor görü sahibi.

aferinspritee

--spoiler--

Sayın yazar bu girdisinde harika bir özet geçmiş. Daha kısa ve basit ifade edilemez. Benim ilave edeceğim bir iki nokta ise. Zaman zaman bu konuyu gayrimüslimlerle de konuştum. Bana hemen hemen hepsi toplumların hassas zamanlarının olduğunu bu vakitlerde daha esnek olunması gerektiğini ayrıca kendilerinin de büyüklerinden bu şekilde gördüklerini ve gelenek haline geldiğini söylediler. Bunu söyleyenler nüfüs kağıdında Müslüman yazdığı halde oruç tutmayanlar değil gayri Müslimler.

Oruç ritüeline ilk saldırı 90 lı yıllarda birdenbire o zamanki yazılı basında sağlık üzerinden başlatıldı. Anlı şanlı, etiketli proflar sürekli orucun insan sağlığı üzerinde ki zararlarından bahsettiler. Bu öylesine büyük bir toplum mühendisliği projesi ki santim santim tuğlaları birbirine bağlayan harç sökülüyor. Öte yandan dilimize yapılan saldırı. Plaza Türkçesi diye bir lisan oluştu. Osmanlıcaya, farscaya çarşaf çarşaf döşenenler niye bir kelime etmiyor. Z kuşağı apayrı bir dünya. Toplumları toplum yapan ananeler yok ediliyor.

Unutmayın emperyalizm yanlız yeraltı kaynakları ile ilgilenmez. Kültür emperyalizmi de çok ciddi bir saldırıdır. Oruç ritüeli de bundan payını alıyor.
© copyright 2005 - 2026