bugün

fethullah gülen cemaati

babamın da sohbetlerine gittiği cemaat.

geçmişte arkadaşlarla da sohbetlerine gittim, gördüm hani ezbere konuşmuyorum. şimdi de peder her perşembe gitmeyi teklif ediyor ama ben gitmiyorum. bu akşam bizdeymiş grup, annem "sakın gençturkcell falan dinlemem, sinemaya kaçma, bu akşam hizmet edeceksin, çay servisi falan" deyince kendilerine hizmet etmiş şerefine ulaşacağım.

buradan hocaefendi'ye sesleniyorum, salya sümük ağlayarak dua et benim için, iş bulayım! bak çay vercem, bisküvi vercem. maklube yapamadığı için annem onun servisi yok bak.

neyse. geçenlerde bizim arabada bir tanesi milliyet gazetesi görmüş ve babama "abuzittin sen neden milliyet alıyorsun? sabah alsana!" demiş. "hatta sen adresi ver ben sana zaman da gönderteyim" demiş. sızıntı falan tutuşturuyorlar pederin eline, getiriyor. ilim kültür dergisini okuyorum bak.

bu akşam bizdeler, milliyet gazetesi'ni güzelce katlayarak odanın en görünür yerine yerleştirdim. biri laf etsin, şappadanak usulünce oturtacam lafı. 12 yıllık gazetemi bırakıp bırakmayacağımı size mi soracam lan? "sabah da al" falan de, ne demek "neden okuyorsun?" biz senin gibi emirle iş yapmayız amcacım diyecem, tabi peder kaş göz yapmazsa.