bugün

misbehaviour

keira knightley basrolunu oynadıgı 2020 yapımı film.

gercek bir olaydan esinlenilmistir.
olay sudur: 1970 londra da yapılan guzellik yarısması sırasında bir grup kadın “güzel değiliz, çirkin değiliz, kızgınız” sloganıyla guzellik yarısmasını ve kkadınlara yuklenen guzel olma mecburiyeti algısını protesto etmistir.
film bu olay ustune kuruludur.

madonna gecen gun bir paylasım yaptı. ozetle paylasımda dedi ki "sana hep guzel bir kadınsın dedigim icin ozur dilerim. ne kadar akıllı, ne kadar komik, ne kadar ince, ne kadar bilgili, ne kadar eglenceli, ne kadar yetenekli, ne kadar basarılı bir kadın oldugunu sana yeterince hatırlatmadıgım icin ozur dilerim."

bende cocuklugumda ve genc kızlıgımda hep "guzel kız"ı duyarak buyutuldum. uzun sure tek meziyetim guzel olmak sandım. bu aslında cok uzucu. cocuklarımızı cok yanlıs buyutuyor, kız cocuklarımızı, kadınlıklarında onlardan sadece guzellik bekliyoruz. en donanımlı, en kulturlu, en zeki erkek bile iki silikon gogus, sarı platin uzun sac, guzel popo ve meme gorunce butun dikkatini oraya veriyor karsıdaki kadın ne kadar bos olursa olsun. veya kadınlar olarak o kadar kanıtsamısız ki bu durumu kendi aramızda guzellik yarıstırıyoruz.
bunların hepsi yanlıs ogrenilmislikler ve yanlıs uygulamalar aslında.

bir kadının bir erkegin goz zevkine hitap etmek icin guzel olma mecburiyeti yok.
dahası kadın ruhu ve zekasıyla guzelliginin golgesinde kalmayacak kadar kıymetli.
© copyright 2005 - 2026