bugün

ted bundy

çocukluğunda mahallesinde kaybolan bir kızın bedeninin bulunduğu bölgede görülmüş kişiye benzeyen bir tanık ifadesiyle oluşturulmuş resim var. gençliğinde komşu kadınları soyunurken izleyip kendini cinsel açıdan tatmin eder, zaman zaman evlerine girip iç çamaşırı çalarmış. zaten annesinin kimliğini geç öğrenmesi ve saçı ortadan ikiye ayrık, genç nişanlısı tarafından terk edilmesi cinsel sorunlarını ve kadınlara yönelik olumsuz düşüncelerini sorunlu psikolojisiyle birleştirdi ve ne yazık ki masum genç kadınlar öldü. narsistti, bazı kurbanları bölgesel emniyet gücü mensuplarının akrabasıydı.
bir de kesin kurban sayısını bilen yok. manipüle ettiği kurbanını kalabalıktan uzaklaştırıp ya da tenha bir yerden kaçırır, günlerce fiziksel ve psikolojik açıdan işkencede bulunur, genelde boğarak öldürürdü. iş yerinin ya da üniversitesinin otoparkından kaybolmuş ve izine daha sonra rastlanmamış, ani bir saldırı sonucu yaralanmış genç kadınlar da kurbanları arasında olabilir.
arka koltuğunda cinayet kiti aletleri olduğu esnada bir yerde mola verip düşüncelere dalması ve bir devriye memurunun bu aletleri fark edip kuşkulanması sonu oldu. bazı kurbanlarında ısırık izleri bırakmıştı, en az iki cinayet işlediği diş izleri sayesinde belirlendi. davasında kendi kendisini temsil etti, tanıklık yapan polislere karşı gücünü göstermeye çalıştı ama ölüm cezası almaktan kurtulamadı.
çok zeki bir adamdı, psikoloji ve hukuk eğitimi almış, politika ile yakından ilgilenmişti. yargıç '' üzülüyorum evlat '' dedi cezayı açıklarken '' çok parlak bir genç adamsın ve yolumuz farklı şartlar altında kesişebilirdi. ama olmadı, çok çirkin işlere imza attın, sana idam cezası vermek zorunda kalmaktan başka çarem yok. ''
idamının ertelenmesi için bir sürü cinayet ve kurbanını gömdüğü yeri itiraf etse de elektrikli sandalyeden kurtulamadı. ilahi adaletin sonucu olarak yargıcı bir kadındı.