bugün

gazze

yalanların gölgesinde dünyanın en büyük zulmüne uğrayan yerdir.

dedeleri toprak satmışlar, külliyen yalan, hala bunu söyleyen mallar var. araştırmak ve okumak çok uzakta değil. okuma biliyorsanız tabi.
ilk hamas saldırdı, yalan. 75 yıldır işgal edip ablukaya alıp ilk onlar saldırdı diyemezsiniz.
hamas sivilleri öldürdü, yalan, israil'in festivalde hamas'ı suçlamak için kendi halkına uçaklarla saldırdığı ortaya çıktı.
hamas şifa hastanesini üs olarak kullanıyordu, yalan, tek kanıt bile bulunmadı. 500 hasta ve yaralı katledildi orada.
hamas bir terör örgütüdür, yalan, hamas işgale karşı bir direniş örgütüdür. hamas'ın rehine olarak tuttuğu israillilerin şikayetlendiğini görmedik, batının terör örgütü kavramını sorguladık.
israil tarafından ele geçirilip hamas militanı olarak görüntüleri servis edilen kişilerin başka mesleklere sahip olduğu ortaya çıktı. israilin bir tane hamas kişisini yakalayamamış olması ama binlerce masumu katlederken bunu bahane etmesi şaşırtıcı.
elle yerleştirilen bombalarla yıkılan üniversite binasının da hamas üssü olduğu söylendi ama ne hikmetse elle bombalar yerleştirilirken tek hamas'lı ile karşılaşılmadı, çatışılmadı.
güneye gidin, güvenli koridor oluşturduk dediler, yalan. güneye gidenleri de güneyde bombaladılar, güvenli koridordan geçen silahsız sivilleri de keskin nişancılarla vurdular.

gazze, moden(?) insanlığın en büyük ayıbıdır.