bugün

lyrica

maalesef uyuşturucu satıcılarının gençleri uyuşturucuya alıştırmak için kullandıkları yasal maddelerden biri. şöyle ki; mesela siz rahatlamak veya hafif sarhoş olmak için bir madde arıyorsunuz ve biri size yasal bir ilaç olan lyrica'yı öneriyor, siz de parasını verip alıyorsunuz. bu ilaç bağımlılık yapıcı etkiye sahip olduğundan, daha sonra yeniden kullanma ihtiyacı duyuyorsunuz ve eczaneler de yeşil reçete olmadan vermediği için, bu sokak satıcılarına (!) mahkum oluyorsunuz. bu sokak satıcıları, yani torbacı dediğimiz uyuşturucu satıcıları da size ya tableti birkaç yüz liradan lyrica satıyor, ya da başka bir uyuşturucu madde için piyasa yapıyor, size onu satmaya kalkıyor.

bu şerefsizlerin bütün derdi yeni bir tane daha bağımlı kazanmak olduğu için, size sattığı ilacın lyrica olup olmadığını bile bilemezsiniz(kaynak: https://dipsizkuyu.net/lyrica-300-mg-recetesiz/). içindeki maddelerin ne olduğunu hiç bilmediğiniz bir uyuşturucu ile ölme riskiniz bile var.

bu nedenle, bu tip ilaçlardan uzak durmalı, canınız sıkkın veya moraliniz bozuksa uzman doktorlara gidip uygun gördüğü takdirde antidepresan kullanmalısınız. aksi takdirde canınızdan olma riskiniz var.
güncel Önemli Başlıklar