bugün
- beni affettiğini söylesin gideyim10
- taliban7
- tavuğun neden kanatları var11
- queen ravenna ve cinleri11
- mesleğinizi söyleyince muhatap olduğunuz sorular11
- manifestten hangi kızla sevişirdin15
- sözlükte üzdüğüm yazarlar11
- afganistan4
- sueda uluca silvermist benzerliği11
- kulaklık6
- 3 yaşındaki elif'i göz göre göre ezen kadın sürücü12
- erkeklere doğum izninin 3 gün olması5
- kendinizi en iyi ne zaman hissediyorsunuz2
- birinin ölümünü dilemek4
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı11
- 100 bin lira2
- şeffaf kulaklık4
- karaktersiz insanların genel özellikleri3
- garanti bankası'nın iphone kiralama hizmeti2
- israil üçüncü tapınak'ın inşasına hazırlanıyor5
- kadınların araba park edememesi4
- kaşarlı sucuklu menemen8
- kafa iznine çıkmak2
- sözlük erkeklerinin bugünkü kombinleri5
- gülmek neden bulaşıcıdır2
- altın renkli kulaklık3
- gecenin şiiri5
- saçını danaya yalatmak5
- çarpan şeyler3
- bana onu sormayin7
- yeralti edebiyatcisi8
- queen ravennadan mesaj var11
- katatespizartmasi11
- s'i l v'e r m'i s t35
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı11
- gocu35
- şeffaf ayakkabı2
- çalışmak istemek ama engellerin çıkması8
- sönmüyor ateşimiz ama alev alev de yanmıyor2
- fotoğraflarda çirkin çıkmak3
- kız düşürmenin kısa yolu19
- uludağ sözlük size ne kattı27
- seksenler3
- zenginler niye uzun yaşamak istiyor4
- zorunlu eğitim11
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı18
- david rockefeller4
- sözlük şifresinin uzaylılar tarafından çalınması3
- bir sözlük yazarına çıkma teklif etmek5
- yıllardır hep 30 yaşında olan yazar5
entry'ler (84)
tereyağı lezzet anahtarıdır.
yıllar geçse de güzelliğinden bir şey kaybetmemiştir.
90'lı yılların süper kahramanıdır.
büyük depremleri tetiklemezler. bir bölgede tek başına küçük depremlerin meydana gelmesi, o bölgede bir fay hattı olsa da, orada büyük bir deprem olacağına işaret olarak nitelendirilmemektedir.
https://istanbuldepremi.n...depremin-habercisi-midir/
https://istanbuldepremi.n...depremin-habercisi-midir/
yeni formalarında cumhuriyetimizin kurucusu mustafa kemal atatürk'e de yer vermiş güzel futbol takımı.
şehir boyutundaki dev uzay gemileriyle uzaylı istilası konseptini başka bir boyuta taşımıştı. her amerikan filminde olduğu gibi yoğun amerikan gücü propagandası vardı ama ondan etkilenmeyecek düzeyde insanlarsanız zevk alabilirsiniz zaten.
görsel
görsel
fırıncılar ve pide kuyruğundakiler için sorun değildir çünkü ekmek zaten fırında hazırda vardır. pide kuyruğunun amacı, sınırlı sayıda çıkan pideden taze alabilmektir.
dolayısıyla kuyruktakilere ekmek alacağınızı söyleyip rahatça işinizi görebilirsiniz.
dolayısıyla kuyruktakilere ekmek alacağınızı söyleyip rahatça işinizi görebilirsiniz.
öncelikle, cehaleti azaltmanızı öneriyorum.
bilenler zaten yazmış, biraz daha detaylandırırsak, güneşin oluşum sürecinde, açısal momentum nedeniyle etrafındaki diskin bazı bölümlerinin yoğunlaşarak gezegenleri oluşturması sonucu oluştu dünyamız.
canlılığın ortaya çıkışı ise başka bir konu. panspermiadan abiyogeneze kadar birçok kuram ve hipotez günümüzde tartışılıyor. bunlardan biri, ancak yeryüzünün de tektonik hareketler nedeniyle geçirdiği evrim nedeniyle, hangisi olduğunu saptamak zor.
bilenler zaten yazmış, biraz daha detaylandırırsak, güneşin oluşum sürecinde, açısal momentum nedeniyle etrafındaki diskin bazı bölümlerinin yoğunlaşarak gezegenleri oluşturması sonucu oluştu dünyamız.
canlılığın ortaya çıkışı ise başka bir konu. panspermiadan abiyogeneze kadar birçok kuram ve hipotez günümüzde tartışılıyor. bunlardan biri, ancak yeryüzünün de tektonik hareketler nedeniyle geçirdiği evrim nedeniyle, hangisi olduğunu saptamak zor.
insanoğlu günümüzden 10.000 yıl kadar önce tarım yapmaya başladı. her ne kadar 2 milyon yıldır alet kullansak da, tarım faaliyeti toplayıcılıktan öteye geçmiyordu.
ne zamanki tarım yapmaya başladık, tarım arazilerinin etrafına yerleşim yerleri kurup hayvan eğitmeye, etinden ve sütünden yararlanmaya da başladık. böylece nüfusumuz (tahmini) 10.000'in çok üzerine çıkmaya başladı.
sonrası malum; 1500'lü yıllara kadar ancak birkaç yüz milyonu geçmeyen insan nüfusu, 1600'lü yıllardan itibaren artmaya başladı ve 1800'lerin başında ilk kez 1 milyar eşiğini aştı. 2 milyar için ise, 1920'leri beklememiz gerekecekti.
ne zamanki tarım yapmaya başladık, tarım arazilerinin etrafına yerleşim yerleri kurup hayvan eğitmeye, etinden ve sütünden yararlanmaya da başladık. böylece nüfusumuz (tahmini) 10.000'in çok üzerine çıkmaya başladı.
sonrası malum; 1500'lü yıllara kadar ancak birkaç yüz milyonu geçmeyen insan nüfusu, 1600'lü yıllardan itibaren artmaya başladı ve 1800'lerin başında ilk kez 1 milyar eşiğini aştı. 2 milyar için ise, 1920'leri beklememiz gerekecekti.
bir yerde buluşulacağı zaman önceki akşam ev telefonundan sözleşmek ve biri gecikecekse haber verememesi. yağmur çamur demeden onlarca dakika arkadaşı veya sevgiliyi beklemek, beklemek, beklemek.
güzel miydi? elbette hayır. sadece gençtik, çocuktuk ve o yılları özlediğimiz için güzelmiş gibi hatırlıyoruz.
güzel miydi? elbette hayır. sadece gençtik, çocuktuk ve o yılları özlediğimiz için güzelmiş gibi hatırlıyoruz.
kola lezzetlidir ama genel olarak sağlıksız bir içecektir. bu konuda sürekli kola içenleri darlamanın gereği yok, zaten bu iletişim çağında herkes kolanın bir miktar zararı olduğunu bilir.
o yüzden ben böyle bir şey demem, bırakırım içen içsin, iki yudumluk keyfi de gitmesin.
o yüzden ben böyle bir şey demem, bırakırım içen içsin, iki yudumluk keyfi de gitmesin.
eğer hemen öncesinde "on numara" ifadesi geliyorsa hemen kaçıyorum. "on numara beş yıldız" diyen insanların kelime dağarcığı çok sınırlı oluyor.
Kulak deldirmeyi düşünüyorsanız, birkaç tavsiyem var.
Öncelikle, doğru yeri seçmek çok önemli. Hijyenik koşullarda çalışan, steril ekipman kullanan ve tecrübeli bir yer tercih edin. Kendinizi güvende hissetmeniz önemli. bu konuda tavsiyem, hastane veya eczane tercihinde bulunmanız. özel güzellik merkezleri her ne kadar çok yaygınlaştıysa da, maalesef her zaman eczane veya hastane kadar steril olmuyor.
ikinci olarak, hangi kulağınızı deldirmek istediğinize ve kaç delik açtıracağınıza karar verin. Farklı stilleri ve kombinasyonları araştırarak size en çok hitap edeni bulabilirsiniz.
Delme işlemi sonrası bakım da kritik. iyileşme sürecinde kulağınıza düzenli bakım yapmanız, enfeksiyon riskini azaltır. Piercing yerini temiz tutun ve önerilen bakım ürünlerini kullanın.
Ayrıca, ilk piercing takınızı dikkatli seçin. Hipoalerjenik metallerden yapılan takılar tercih edin. Bu, olası alerjik reaksiyonların önüne geçer ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Son olarak, sabırlı olun. iyileşme süresi kişiden kişiye değişir, bu yüzden acele etmeyin ve kulağınızı dinleyin.
kaynak: https://dipsizkuyu.net/ec...-deldirme-hakkinda-bilgi/
Öncelikle, doğru yeri seçmek çok önemli. Hijyenik koşullarda çalışan, steril ekipman kullanan ve tecrübeli bir yer tercih edin. Kendinizi güvende hissetmeniz önemli. bu konuda tavsiyem, hastane veya eczane tercihinde bulunmanız. özel güzellik merkezleri her ne kadar çok yaygınlaştıysa da, maalesef her zaman eczane veya hastane kadar steril olmuyor.
ikinci olarak, hangi kulağınızı deldirmek istediğinize ve kaç delik açtıracağınıza karar verin. Farklı stilleri ve kombinasyonları araştırarak size en çok hitap edeni bulabilirsiniz.
Delme işlemi sonrası bakım da kritik. iyileşme sürecinde kulağınıza düzenli bakım yapmanız, enfeksiyon riskini azaltır. Piercing yerini temiz tutun ve önerilen bakım ürünlerini kullanın.
Ayrıca, ilk piercing takınızı dikkatli seçin. Hipoalerjenik metallerden yapılan takılar tercih edin. Bu, olası alerjik reaksiyonların önüne geçer ve iyileşme sürecini hızlandırır.
Son olarak, sabırlı olun. iyileşme süresi kişiden kişiye değişir, bu yüzden acele etmeyin ve kulağınızı dinleyin.
kaynak: https://dipsizkuyu.net/ec...-deldirme-hakkinda-bilgi/
burada elit ile kastedilen, topluma yol gösterecek, sanat, bilim ve felsefe alanlarında kendilerini geliştirmiş, çok yönlü kişiler.
çok yönlü derken, bunların tamamını yapacak anlamında söylemiyorum; örneğin bir sanatçı aynı zamanda iyi bir tarih bilincine sahipse, sanatın geri kaldığı toplumların ne kadar bocaladığını ve mutsuz olduğunu rahatlıkla ortaya koyabilir.
çok yönlü derken, bunların tamamını yapacak anlamında söylemiyorum; örneğin bir sanatçı aynı zamanda iyi bir tarih bilincine sahipse, sanatın geri kaldığı toplumların ne kadar bocaladığını ve mutsuz olduğunu rahatlıkla ortaya koyabilir.
işe kediyi ağaçtan uzak tutmakla başlayabilirsiniz. ancak kediyi ağaçtan uzak tutamazsınız.
görsel
sarıçay, çanakkale. az önce.
sarıçay, çanakkale. az önce.
yaş otuza gelmeden önce çok yapılır, sonra iş güç ve aile derken sabahı ancak sabah gün ağarmadan görmeye başlarız. hele bir de kış saati uygulaması ile...
fazla yağlı olmamasına özen gösterirseniz, günün kalanı çok daha iyi geçecektir. sabahları içilen çorbalar genellikle ya hayvansal yağ açısından çok yoğundur ya da içine margarin vb. (mercimek çorbasında) katarlar fazlasıyla.
beni çok eski kafalı olarak niteleyebilirsiniz ama ocak üstünde kullanılan, eski model olanları çok daha lezzzetli tost yapıyor. yalnız, ayarını kaçırıp tostu yakmamaya özen göstermelisiniz.