fatih sultan mehmet

fatih sultan mehmet günümüzde yaşasaydı, hani şu osmanlı torunu geçinen ve milliyetçi dinci tayfa var ya; inanın fatih sultan mehmet'i taşlarlardı.
dinsiz imansız gavur özentisi dış mihrak fetöcü bölücü türk düşmanı vs diye yaftalardı.

düşünsenize...
fatih sultan mehmet istanbul'u fetih etmiş.
şehirde yeni bir imar iskan hareketine girişilmiş ve şehrin eski ihtişamına dönmesi için ekseriyetle Hristiyanlardan olan cenevizlerle gitmeyen silivri galata halkıyla daha önce fetih edilen şehirlerde (rumelide) önde gelen sanatçı esnaf vb hristiyan yahudi halklardan aynı zamanda esirler arasında olan zanaatkar çiftçiler yanı sıra eski ve yeni foça, argos, amasra, trabzon, mora, midilli, eğriboz, taşoz, semadirek, kefe, mengüpten hristiyanlar ve yahudiler, konya, larende aksaray ereğliden müslüman ve hristiyanlar istanbula getirilip iskan edilmiştir. özellikle italya ve almanyadan çok sayıda yahudi istanbula getirilerek iskan edilmiş, ermeni partikhanesi istanbula taşınmıştır.

fetih edilen istanbul'a uygulanan iskan politikasının ağırlığı hristiyan ve yahudiler olmuştur. böyle de yapmalıydı ki zanaatkar ve ticaret erbabı olarak istanbul'u başkent çekim merkezi yapmak için hristiyan ve yahudiler gerekliydi.
zaten istanbul'u fetih edilmesinin arka planında mühendislik hizmeti başarısı hristiyanlarındı. o ata yadigari sergilediğiniz topları yapanlar müslüman mı sanıyorsunuz?

hele ki istanbul'un fethinden 40-50 sene önce fetret devrinde dağılma tehlikesi yaşayan tarihten silinecek olan osmanlı birliğinin kurtarılmasına sırplar, bizanslılar, venedikler 1. mehmet safında anadolu beylerine ve şehzadelere (süleyman musa ve isa) karşı 1. mehmet safında olup savaşmışlar osmanlıyı kurtarmışlar fetret devrini sonlandırmışlardır.
hoş, istanbul fetih edildikten 40-50 yıl sonra da fatihin torunları papa tarafından vaftiz edilerek hristiyan olmuşlardır.