bugün

is toplantisi

bir sürü takım elbiselinin toplanıp kurum için ivedi ve yararlı kararlar aldığı buluşmalardır. lan eskiden dünyayı kurtarıyorlar sanardım, sonra öğrendim ki içeride birilerine kazık sokmaktan tutun da bilumum yemek içmek, geyik-sohbet ve para muhabbetinin döndüğü zımbırtılarmış. 4 saat nefes almadan konuşabilen insanlar, sunum yaparken yönetim kurulu başkanından aferin alabilmek için türlü şaklabanlıklar yapanlar, toplantının ortasında diğer birimlerle çatışmaya girip " aa ben kurum için götümü yırtıyorum " imajı yaratanlardan bir grubun toplanması hadisesidir.

dahil olduğum o kadar toplantıdan öğrendiğim tek şey, senin ne kadar iyi olduğun değil ne kadar yalaka olduğun tepe yönetimi ilgilendirmektedir. mesela;

yönetim kurulu başkanı: ciroların artırılabilmesi için gerekirse farklar kalkacak, ayrıca hak ediş ekibi işletme gideri adı altında 5 ytl para kesecek her protokolden, sonuç olarak hekimin kullandığı eldiven vs. bizim giderimiz ve bu 5 ytl ona tekabül edecek.

müdürler: aa süper, çok mantıklı, oleyyyy sayın başkanım siz bir dahisiniz.

e tabi birey olarak;

- lan yarram adamlardan zaten kese kese bir hal olduk, 5 ytl'ye mi gözünü diktin. adam zaten dami malzemeyi kullanma hakkına sahip diğerlerini de sgk'dan çatır çatır alıyoruz, ayıp değil mi milletin emeğini sikiyoruz.

demek istiyorsunuz ancak o kadar yalağın içinde götünüz yemiyor.

vel hasıl-ı kelam toplantılar çok ampul bir durum olmadıkça tepe yönetimin aldığı kararlara ufak eklemeler yapılan ve her yanlışa aa süper ayağı çekilen guruplaşmalardır.
© copyright 2005 - 2026