bugün

sherlock holmes

çok meşhur olan aslında hercule poirot un yanında esamesi bile okunmaması gerekirken hep dünyanın en meşhur dedektifi olarak lanse edilen sir arthur conan doyle un güzel polisiye hikayelerinin dedektifi..

genelde çoğumuzun aklına dedektif deyince gelen tipi büyük oranda bu arkadaşa borçluyuz.pardesü , pipo vs.vs.

bir de dr. watson adında bir ekürisi vardır ki adamı çileden çıkarır.holmes'i iyi göstermek için bu adam neredeyse itin götüne sokulur
ipuçlarından bi halt anlamaz,en sonunda holmes gelip buna böyle böyle oldu ben de bunları bunları yaptım ve olay çözüldü dedikten sonra ancak bir ampul yanar..

holmes genelde fiziki delillerden yola çıkarak olayı çözer , insani duygulara önem vermez , aşk , kin ,para gibi etkenler önemli değildir holmes için.o sadece kolundaki dövmenin nerede yapıldığını bilir..

gene de buna rağmen çok başarılı bir dedektiftir.çok güzel keman çalar , kriminoloji bilgisi son 100 sene boyunca işlenen bütün suçları bilecek kadar muazzamdır , güzel sanatlardan az biraz anlar , operaya baleye gider ,

bunun dışında zararlı alışkanlıkları da boldur. pipo ve çoğu zaman zihnini açması için %7lik kokain çözeltisi kullanır.

çok az davada mağlubiyete uğramıştır , bunlardan biri bayandır ve irene adler dir adı.büyük ihtimalle de holmes'in kadın gözüyle baktığı tek kadın da odur.

en büyük düşmanı moriarty adında bir heriftir.bu azılı suçlu ile pek çok macerası olmuştur.sir arthur conan doyle holmes kendisinin önüne geçince onu öldürmüş ama okuyucudan büyük tepki alınca mecburen geri diriltmiş bir kaç macera daha yaşatmıştır..

ailecek severek okuyoruz..