ultima online

Vakt-i zamanında hayatımın vazgeçilmezlerinden biridir. Ultima uğruna yapılan fedakarlıklar, verilen emekler, harcanan sınavlar, arkalarına dönüp bakan emekli uo oyuncularına, bu oyunun ne kadar gerçek olduğunu böyle ispatlayabilir. Bambaşka bir dünyada bir karakter aracılığıyla yaşamaktır. Uo daki anılar gerçekten hayatınızda yaşadığınız anılarınızdan farksızdır.

insan oyuna ilk başlarken saftır, ordaki adıyla appdir. Ne yapacağını ne edeceğini bilmez. Oradaki insanların kalıplaşmış app tezgahlarına düşer. Mezarlıkta iskelet keserek ev parası çıkarmaya çalışır daha sonra biri gelir, gel ev satıyorum diye gate açar duvara alıp keser. Kitaptan tek tek tıklayarak büyü atmaya çalışır(savaşın ortasında), ardarda impor atanları oyundaki aşmış insanlar olarak düşünür*, pk gördüğünde altına sıça sıça kaçılır. Tüm bunları yaşaya yaşaya bir süre sonra başkalarına yaşatmayı öğrenir insan. Günü geldiğinde arkadaşlar da zehirlenip onlar da bu oyuna başlatılır. Daha sonra o hep özenilen sürekli adam kesip altta ismi geçen, büyük ailesi (bkz: majere ailesi) ve guildi olan insanlardan biri olunur. Çeşitli serverlerda bu aileyle pek çok iz bırakılır her açıdan. Artık belirli bir internet kafenizde vardır, guild toplantılarında ekşın yapılacak günler belirlenir o cafede toplanılır ve uo nun en zevklilerinden olaylarından biri olan toplu actionlara çıkılır.

Ama ne olursa olsun burdaki hayat gerçek hayattan daha piçtir. Yeri geldiğinde guildine yalvar yakar giren insanlar size düşman olup bir set, bir +15 için kesmeye kalkar v.s.. Her güzelliğine yaşattığı her zevke, her tatlı acıya rağmen bir süre sonra bırakılması gereken bir oyundur ultima online. Ya da artık benim için offline...