bugün

evgeni plushenko

genç, sarışın, çekik gözlü, atletik, başarılı, rus buz pateni sporcusu. artistik buz pateni dendiğinde akla ilk gelen erkek sporculardan biri, diğeri için (bkz: alexei yagudin). *

kendisiyle bundan yıllar yıllar önce kış olimpiyatları kapsamında tanışılmış buz üstündeki yeteneğine, duruşuna ve o kendine has havasına hayran kalınmıştır. o zamanlar onun gibi rus bir başka sporcu olan alexei yagudin buz üstünde fırtına gibi eserken, birden bire hayatımıza girmiş ve alexei yagudin'in en büyük rakibi olmuştur. zaten bu tatlı rekabet zamanla antrenörlere kadar sıçramış ve plushenko, yagudin'in antrenörüyle çalışırken vazgeçmiş, yine rusya'nın ünlü antrenörlerinden olan tatiana tarasova ile çalışmaya başlamıştır.

kariyerinde önemli olan ve onu bu denli özel yapan birkaç atlayış ve hareket vardır: bunların ilki gerçekleştirmesi gerçekten çok zor olan dörtlü toeloop-üçlü toeloop-ikili ritberger kombinasyonudur. diğeri ise paten dünyasının bir diğer efsanevi ismi olan denise biellmann spini *olarak bilinen hareketi yapan ilk erkek sporcu olmasıdır.

sadece teknik olarak değil, artistik olarak da inanılmaz başarılı bir sporcudur. kareografilerinde yaptığı pandomimler, estetik duruşu onu bir adım öne çıkarmıştır. 2001 yılı dünya şampiyonası kapanış gösterisi olarak tom jones'un sex bomb şarkısı ile yaptığı gösteri kendine ne denli güveni olduğunun bir kanıtıdır. zaten bu gösteriden sonra adı sex bomb olarak anılmaya başlanmıştır.

spinlerinde havalanan sarı kahkülleri, güzel gülümsemesi ve enfes gösterileri ile mutlaka izlenesi, buz üstünde tiyatro havası yaşatan insandır.

izlemek isteyenler için sex bomb:

--spoiler--
http://www.trtube.com/izle.php?v=zmmscpmfrc
--spoiler--