vergi meselesi

yapılan son zamlar (şimdilik çoğu zamlar vergi artışı ve özellikle enerji maliyeti ile işçi ücreti ve ithal mal hammadde gibi kalemler ilk etap da tam olarak yansıtılmıyor. asıl zamlar fiyatlanma doların 10 lirayı geçmesi ile gelen stoklarda olan hammadde işlenip üretim piyasaya verilince mart ile ortaya çıkacak) ile vergi meselesi bir ceza sistemine döndü.

sigara alkol başta olmak üzere bazı vergiler hukuki bir durum anayasal gereklilik olmaktan çıkıp sağlık sorununa döndü.
insanlar yüksek vergilendirme-fiyatlanma sonunda fahiş rakamlar yüzünden kalitesiz ürünlere yönelip hayatını kaybediyor ve kimse de bunu görmüyor.

en acı olan da ben içmiyorum-kullanmıyorum zamlansın diyen insanların davranışı sorumsuzluğu.
dini kültür sağlık vb gerekçelerle kullanmayabilirsin ama kullanan insanların yaşam şekline tercihlerine karışmaya yok etmeye biçimlendirmeye de hakkın yok. bilerek veya bilmeyerek insanları kendi kalıbına kendi dünyana sokamazsın.

ben de bebek maması, bebek bezi, bebek kolonyası, bebek ıslak mendili vb ürünleri kullanmıyorum, bunların fahiş fiyatlarına çıkmasını savunup bana ne mi demeliyim?
© copyright 2005 - 2026