bugün

dolar abd türkiyeyi yönetemediği için yükseliyor

önümüzdeki günler kavala serbest bırakıldığında dahi dolar'da hafif bir oynama bile olmayacaktır. fed zaten faiz arttıracak, dolar dünyada değer kazanacak. türkiye'nin ekonomisi beceriksiz dangalakların elinde o kadar. dolar yükselirken türk ekonomisi arjantin'e benzediği için tl göreceli olarak daha fazla değer kaybedecek.

beceriksiz olunca yok efendim ekonomik kurtuluş savaşı yok amariga... geçin bunları biladerim. tüy diktiniz yetmedi, sıvıyorsunuz. artık yolun sonu.

1tl, 1 abd doları olduğu yıllar abd, piyasada para dönsün diye düşük dolar rejimi uyguladı. o dönemler paradan altı sıfır atıldı diye abd doları ile türk lirası'na eşitlenmemişti.

türkiye'de yabancı sermaye yatırımları ve krediler inşaat sektörüne aktarıldı. döviz düşük seyrettiği için ithal ürünlerde talep iyice arttı. üretimde de yüksek katma değerli yarı mamül kalemler cari açığı arttırdı.

türkiye'de iyi kötü üretim vardı, yerli üretime yönelik yatırımlar için motivasyon da vardı. ancak düşük kur seyri, millette sahte bir refah algısı ve alım gücünde artış sanrısı yarattı. o dönemler ak parti çomarlarının dilinden düşmezdi, "alım gücü arttı, artık her evde cd player lcd tv var" vs gibi abuk cümleler sarf ederlerdi. bugün askıda ekmeğe talim ediyorlar. şikayet edene de "cebindeki telefonu çıkar" gibi akıllara zarar şekilde savunmaya geçiyorlar. öncelikle cepte telefon taşımak bir lüks değil, gerekliliktir. ikincisi aldığın telefon için kaç ay çalışman gerekiyor, bunu hesaplayacaksın çomar kardeş.

abd türkiye'ye gelip de doları yükselttiği yok. bu tamamen poh partinin icraatı. vaktiyle yenen hurmaların nozuldan çıkarken hissettirdiği bir gerçek.

hadi bakayım boş yapmayın kekolar.