bugün

türk petrol kanunu

akp ile petrol kanunu yerine hem ismen, hem içerik olarak değiştirilmiş petrol kanunudur.

- eskiden petrol çıkarılırken karadan ve denizden çıkarılan petrollerin %50-60'ı memleket ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmak zorunda idi. yeni kanunda bu oran %0'a indi ve ülkemizden çıkan petrolün tamamı götürülebilecek.

- eskiden petrol çıkarmak için kurulan tesislere bir türk'ün sahip olması gerekti. türk işçi çalıştırma zorunluluğu vardı. yeni kanunda yabancılar da tesis kurabilecek ve türk işçi çalıştırma zorunluluğu ortadan kalktı.

- eskiden stratejik noktalarda, tarihsel dokusu önemli yerlerde petrol çıkarılması yasaktı. şimdi bu madde de kaldırıldı. isteyen dolmabahçe sarayı'nda bile petrol arayabilir.*
- eskiden petrol araması/sondajı yapabilmek için fizibilite raporu şartı vardı, petrol bulunması gerekiyordu, bulunsa bile çıkarılması için üstte saydığım birkaç maddeye uygunluğu da gerekti. şimdi ise bunlar kalktı. herhangi bir yerde petrol olduğunu iddia edebilecek biri, engelle kalkışmadan petrol arayabilecek.

- eskiden çıkarılan petrolün %12,5'i vergi olarak devlete kalıyordu. şimdi bu oran %1'e kadar indirildi.

not: görülen o ki, elin oğlu istediği yerde petrol çıkaracak, kendi elemanını istihdam edecek, %1'ini bize verip, kalan %99'u ülkesine bedavaya götürebilecek. akp'nin bu petrol kanunu, ülkemizin nasıl bedavaya düzüşmek zorunda olan bir hayat kadını gibi peşkeş çekildiğinin kanıtıdır. hiçkimse korkmasın, biz arkamızı böyle döndükçe kimse bize kurşun sıkmaz. kimse bizi birbirimize düşürmez. bizlere bahşettikleri açlık, yokluk; bizleri düşünen yöneticilerimizin iyi niyetindendir*.

(bkz: durmak yok yola devam)
güncel Önemli Başlıklar