bugün

sulukule

yarın fatih belediyesi tarafından yıkımına devam edilecek ve bu bağlamda binbir güçlükle kurulan çocuk atolyesinin de yıkılacağı yer. elime geç ulaştı ama basına ve kamuyonuna şöyle bir duyuru yapılmış;

basin duyurusu

sulukule çocuk atölyesi yıkılıyor

fatih belediyesi tarafından yüzde sekseni yıkılan sulukule’de çocukların hayatlarını güzelleştirmek, yaşadıkları derin travmayı atlatmalarını ve "öğrenmek" ile barışmalarını sağlamak için çocuk atölyesi’ni kurduk.

sekiz ay boyunca onlarca çocuk devam etti sulukule çocuk atölyesi’ne. kimisi 3, kimisi 13 yaşındaydı. ellerinde darbukalarla ritim çalışmaları yaptılar önce kırık dökük evlerde, enkazlarda, sonra atölyelerinde yaşar hocalarıyla beraber... "yaşasın sulukule çocuk orkestrası" böyle çıktı ortaya. 10 yaşındaki doğuş’un break dansı, 11 yaşındaki ciguli’nin (gazanfer) sihirli ellerinden dökülen darbuka nağmeleri, nazar’ın (3 yaşında) her sabah duvarlara çizdiği resimler, çağdaş’ın (7 yaşında) bulduğu her boş sayfanın iki tarafına da önce büyük bir çerçeve çizerek yaptığı "soyut" resimler, kadir’in her gün legolarla yaptığı ve yıkmaya kıyamadığı evler ve okuma yazma öğrenen çocukların isimlerini yazmayı öğrendikleri gün ve daha onlarca çocuğun sevinç çığlıkları attıkları sulukule çocuk atölyesi için fatih belediyesi yikim emrini verdi.

sulukuleli çocuklar artık, gönüllü ablaları ve ağabeyleriyle, ne picasso, dali gibi sergilere, istanbul modern’e, müzelere gidebilecek, ne götürüldükleri üniversite kampüslerinde atölyelere katılabilecek, ne de romeo jüliet gibi temsiller, sirk gösterileri düzenleyebilecek... fatih belediyesi şimdi, sulukule çocuk atölyesini de yıkarak sulukuleli çocukları yeniden yıkıntılar, kanalizasyon patlakları, açık elektrik kabloları arasında travmalarini artirarak eğitmeye devam edecek.

işte bu yüzden sizleri bu ibret yıkımı görmeye davet ediyoruz.

sulukuleli çocuklar ve çocukların atölyedeki abla ve ağabeyleri

tarih:09 ocak 2008 cuma

saat: 09.00 ( belediye’nin yıkım için verdiği saat)

yer: sulukule çocuk atölyesi
sarmaşık cad. no:47
edirnekapı