israil e acik destek veren yazarlar

(bkz: #4476245)
yazmak istediklerim üstte ki entry de değerli yazarımız enderun sevgiler tarafından yazılmış, geç kalmışım.. lakin eklemek istediğim bir kaç şey var;

dillerden düşmeyen o "hepimiz kardeşiz" sözünün bittiği yerdir burası.
zira şu bir gerçek ki, kendileri dışındaki ırkların kendilerine hizmetkar yaratıldıklarını düşünen ve aynı zaman da elinde güç bulunan israil yönetimi için bu sözün zerre geçerliliği yok.
lakin olaya tamamen materyalist bi zihniyetle baksak dahi, kendilerine göre haklı bir nedenleri olabilmesi için en azından yahudi olmaları gereken zümredir bu israil'e destek verenler..

ha, radikal bi yahudi olmadığı halde, hatta yahudi olmadığı halde israil'e destek veren "şey" en hafif tabir ile insanlıktan nasibini almamıştır, ki ben çok daha ağır tabirler kullanıyorum kendileri için.

nedir bunların kendilerini haklı göstermek için sundukları argüman? yok objektif bakıyorum-sonuca değil nedenlere bakıyorum, yok hitler de aynısını yahudilere yapmış, yok filistin önce başlatmış.
sondan başlayarak nacizane düşüncelerimize göre açıklayalım;

1- "filistin önce başlattı argümanı"

beyin lobları işlevini yitirmemiş hiçbir insan olayın sadece sonucuna bakmaz. bu koduğumun savaşının bir de geçmişi var değil mi? iddia edildiği üzere hamas israil'e füze atmıştır, ama israil bir ev ve içindekileri muhtemelen! "kazara" öldürdüğü için.
hadi onu bilmeyebilirsin de, camii'lerin bombalanmasını, kullanımı savaş suçu sayılan misket bombası atılmasını, ambulans vurulmasını neyle açıklayacaksın?

2- "hitler'de aynısını yahudilere yapmış"

en dangalakçası da budur laf aramızda..
e be sivri zeka, hitler yaptı diye israil'de yapınca, hitler kadar orospuçocuğu olmuş olmuyormusunuz senin savundukların ve sen?
yahudi soykırımı ile ilgili bi ton şey sokarım daha gözüne ama, sen anlamazsın..

3- "objektif bakıyorum-sonuca değil nedenlere bakıyorum argümanı"

dostum sen bence gözünle bakmıyorsun-beyninle düşünmüyorsun..
1.de değindik zaten en son yaşananların başlangıç noktasına, ki ayrıyeten; olayın sonucuna bakmayan adam israil'in oraya ne zaman geldiğine bakar.

velhasıl kelam, bu yaratılmışlar (yaratıklar kelimesi moderasyon tarafından hakaret sayılıyor) ya aykırı olmanın verdiği heyecana kapılmış sivilceli ergenler, veyahut düşünme yetisini kaybetmiş ve güçlü tarafta yer almayı seçen medya'nın satır aralarında çaktırmadan vermeye çalıştığı "filistin de çok haklı değil" düşüncesine balıklama atlamış ve "yauw baba çözdüm ben olayı" diye ortalıkta gezen aslında hiçbir bok bilmeyen embesillerdir.

--yani sözün özü, para ve güce tapan medya saldırının ilk günlerinde nerdeyse hiç haber yapmadı olay hakkında. e taptığı para ve güç israil ile amerika'da olduğundan, haberi verirken bile halkın tepkisini azaltmak vs. gibi nedenlerden dolayı olabildiğince minimize ederek veriyor. hatta yukarda da belirttiğim üzere utanmadan "filistin de haklı sayılmaz" demeye getiriyor satır aralarında..
haliyle bu haberlerden kaptıkları ile buralarda hönkürenlere de sormak geliyor içimizden;

"o 3-5 yaşında alnından vurulmuş çocuğun ne suçu var lan mınakoduğum?"