bugün

midnight cowboy

Dustin Hoffman'ın Rain Man'deki performansının üstüne çıktığı tek filmdir. sinema tarihinin en iyi performanslarından birini sergilemiştir. ancak yinede joe buck*, hoffman'ın gölgesinde kalmamış, birlikte filmi taşmışlar ve izleyen herkeste, özellikle erkeklerde, iz bırakan filmlerden biri haline getirmişler. konusu ise kısaca; şehir yaşamına uyum sağlamaya çalışan bir 'cowboy'un ve arkadaşının acıklı hikayesi olarak özetlenebilir.

efsane sahneleri ile de hafızalara kazınmıştır. misal unutulmaz "I'm walking here! I'm walking here!" repliği vardır. işler kötüleşmeye başladığı sırada joe buck'ın radyosundaki seslerin umutsuzlaşması güzel bir ayrıntıdır. soundtrack'i de süperdir.

çevrildiği 1970 senesinde büyük gişe yapmış, maliyetinin 15 katı kadar gelir elde etmiştir. ayrıca oscar törenine de damgasını vurmuştur. 3 oscar ödülü ve 4 adaylığı vardır. En iyi film, En iyi Senaryo uyarlaması ve en iyi yönetmen dalında 3 oscar kazanmış fakat asıl oscar alması gereken en iyi aktör*** dalında sadece aday olmuştur. ayrıca En iyi kurgu ve En iyi Yardımcı kadın oyuncu* dalında da adaylıkları vardır. afi'nin en iyi 100 film listesinde 36. sırada bulunur. imdb puanı ise 8.00 dir.

film başladığı andan itibaren zaten iyi bir film izlediğinizi anladığınız ve bittiğinde şiddetle tekrar izlemek istediğiniz, tekrar tekrar izlenesi bir fimdir.

http://www.imdb.com/title/tt0064665/
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar