bugün
- ellerim bos gonlum hos24
- düşmüş melekler aynı anda tüm dünyayı işitebiliyor6
- silver ile evlenecek erkek38
- arkadaşlar gammaz çetesi kuruyorum7
- hiç vasat filmi olmayan aktör veya aktris4
- yazarların en sevdiği küfürler7
- sozlukteki eksiciler5
- kebap yiyen kız5
- el chadaille bitshiabu6
- ortama girince herkesin susması11
- sözlük kızlarının ojeleri7
- hangi sözlük yazarını muayene etmezsiniz5
- beni eksiciler delirtti3
- fenerbahçe nin transferi kapaması18
- evli adamın sözlükte ne işi var6
- en düşük karma puanına sahip uludağ sözlük yazarı2
- yahudi demonolojisi ve melek ilmi4
- hristiyanlıkta cinlerin var olmadığı gerçeği5
- tuzlu kahve dizisi3
- 1 eylül 2026 türkiye azerbaycan voleybol maçı4
- sözlükte siyaset yapmak4
- avanos pforzheim arası direkt uçuşlar2
- antik dünyada demonoloji ve tek tanrıcılık3
- hoşlanılan kıza ilk mesaj olarak ne yazılır8
- antik çağda musevi monoteizmi3
- barbunya ayıklayan erkek2
- renault safrane3
- yeminimi bozdum3
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı29
- backrooms4
- yahudi muskası vs müslüman muskası3
- motordan düşmek3
- parayla saadet olması18
- true ve s'i l v'e r m'i s t birlikteliği11
- sapık yazarların silik yemesi gerekliliği4
- ölünce tanrıya ilk sorcağınız soru5
- birisinin dış görünüşüne aşık olmak8
- sözlüğün en iyi karmalı yazarı2
- bilgelikle öne çıkan varlıklar dinlerarası kıyas2
- yemek içmek sıçmak boşalmak için yaşamak5
- müslüman kardeşlerim komünist yoldaşlar2
- iki yıldan beri masturbasyon yapmamak6
- sözlük sapığı4
- plajda tangayla güneşlenen ruslar6
- köfteci yusuf7
- recep tayyip erdoğan13
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası15
- sözlük yazarlarının kombinleri11
- çiğ köfte5
- arif kocabıyık6
Irk olarak kökeni ingiltere’ye dayanır, orjinalinde ingiliz Staffordshire terrier köpeklerin başka ırklar ile melezlenmesi sonucu ortaya çıkmış bir ırktır.
ingiliz stafflar yurtdışında dadı köpek olarak kullanılır, çocuklu aileler özellikle bu cinsi tercih eder. Çok arkadaş canlısı, sevecen ve kalın derili oldukları için acıya toleranslıdır. Yüzlerinde sürekli gülüyormuş gibi bir ifade vardır, bu ifadeyi alır tablo gibi izlerim ben öyle sevimli...
ingilterede bu köpeği olanlar Amerika’ya taşınıp, bu köpeği melezleyip daha büyük bir ırk elde ettikten sonra pitbull terrierler çoğalmış ve günümüze kadar gelmiş.
Asıl üretim amacı daha büyük ve sert, dövüşlerde kullanılabilecek bir köpek elde etmekmiş. isminin anlamı da buna dayanır, pit çukur demek ve Yasak olduğu için çukurlarda Dövüştürülen bu hayvanlara pitbull ismi verilmiş.
Irkın standardizasyonu yok, altından alacağınız yavru 60cm de olabilir, 50cm de.
Kendi içinde burnuna göre rednose ve bluenose olarak ayrılıyor.
Yine ingiliz stafflar gibi kalın derili, acıya toleransı yüksek olan hayvanlardır.
Gelelim beni delirten, asıl konuya.
Kendini yetiştirememiş, geliştirmemiş ve hayatta ben kendimi gerçekleştirdim diyemeyen, yaşı küçük bazı insanlar bu köpekleri satın alıyor/sahipleniyor. Köpeği sosyalleştirmiyor, ilgilenmiyor. Elinde gezdirip insanların kendinden korkmasından zevk duyuyor ve yine kendi gibi olan insanların köpekleri ile hayvanını dövüştürüyor.
Bu insan müsveddeleri yüzünden bu hayvanların adı çıkıyor.
Bir çocuğu da sosyallikten uzak, sürekli döverek yetiştirseniz insan bile kavgacı olur, şiddete eğilimli olur. Hayvan da insan gibi. Ne gördüyse onu gösteriyor.
Diğer hayvanların içinde Agresif oluyor, agresyon gösteriyor çünkü zarar göreceğini düşünerek kendini savunuyor.
Allah bu insanların belasını versin, bunlar yüzünden kaç tane köpek ızdırap içinde ölüyor.
Eğer bi golden yavrusunu da öyle yetiştirirseniz aynı sonuçları alırsınız. Cinsten ziyade sahibin tutumu köpeğin davranışlarını etkiliyor.
4 tane köpeğimiz var şu an, hepsi farklı karakterdeler. Hepsinin kendine ait bir kişiliği var, aynı olaya hepsi farklı tepki veriyor. Aralarından birisi terrier, eğer ki Agresif yetiştirip, şiddet göstererek büyütseydik haberlerde gördüğümüz o pitbulldan farkı olmazdı.
Bir köpek agresyon gösteriyorsa, Sahibinde suç vardır köpekte değil.
Silah sahibi olurken nasıl ruhsat alınıyor, cins farketmeksizin köpek sahibi olurken de ruhsat alınsa böyle sorunlar olmaz zaten. O kadar hayvana yazık günah, onlar da can.
Pitbull dediğim için kendime de biraz kızıyorum, Amerikan Staffordshire terrier aslında.
ingiliz stafflar yurtdışında dadı köpek olarak kullanılır, çocuklu aileler özellikle bu cinsi tercih eder. Çok arkadaş canlısı, sevecen ve kalın derili oldukları için acıya toleranslıdır. Yüzlerinde sürekli gülüyormuş gibi bir ifade vardır, bu ifadeyi alır tablo gibi izlerim ben öyle sevimli...
ingilterede bu köpeği olanlar Amerika’ya taşınıp, bu köpeği melezleyip daha büyük bir ırk elde ettikten sonra pitbull terrierler çoğalmış ve günümüze kadar gelmiş.
Asıl üretim amacı daha büyük ve sert, dövüşlerde kullanılabilecek bir köpek elde etmekmiş. isminin anlamı da buna dayanır, pit çukur demek ve Yasak olduğu için çukurlarda Dövüştürülen bu hayvanlara pitbull ismi verilmiş.
Irkın standardizasyonu yok, altından alacağınız yavru 60cm de olabilir, 50cm de.
Kendi içinde burnuna göre rednose ve bluenose olarak ayrılıyor.
Yine ingiliz stafflar gibi kalın derili, acıya toleransı yüksek olan hayvanlardır.
Gelelim beni delirten, asıl konuya.
Kendini yetiştirememiş, geliştirmemiş ve hayatta ben kendimi gerçekleştirdim diyemeyen, yaşı küçük bazı insanlar bu köpekleri satın alıyor/sahipleniyor. Köpeği sosyalleştirmiyor, ilgilenmiyor. Elinde gezdirip insanların kendinden korkmasından zevk duyuyor ve yine kendi gibi olan insanların köpekleri ile hayvanını dövüştürüyor.
Bu insan müsveddeleri yüzünden bu hayvanların adı çıkıyor.
Bir çocuğu da sosyallikten uzak, sürekli döverek yetiştirseniz insan bile kavgacı olur, şiddete eğilimli olur. Hayvan da insan gibi. Ne gördüyse onu gösteriyor.
Diğer hayvanların içinde Agresif oluyor, agresyon gösteriyor çünkü zarar göreceğini düşünerek kendini savunuyor.
Allah bu insanların belasını versin, bunlar yüzünden kaç tane köpek ızdırap içinde ölüyor.
Eğer bi golden yavrusunu da öyle yetiştirirseniz aynı sonuçları alırsınız. Cinsten ziyade sahibin tutumu köpeğin davranışlarını etkiliyor.
4 tane köpeğimiz var şu an, hepsi farklı karakterdeler. Hepsinin kendine ait bir kişiliği var, aynı olaya hepsi farklı tepki veriyor. Aralarından birisi terrier, eğer ki Agresif yetiştirip, şiddet göstererek büyütseydik haberlerde gördüğümüz o pitbulldan farkı olmazdı.
Bir köpek agresyon gösteriyorsa, Sahibinde suç vardır köpekte değil.
Silah sahibi olurken nasıl ruhsat alınıyor, cins farketmeksizin köpek sahibi olurken de ruhsat alınsa böyle sorunlar olmaz zaten. O kadar hayvana yazık günah, onlar da can.
Pitbull dediğim için kendime de biraz kızıyorum, Amerikan Staffordshire terrier aslında.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar