bugün
- karısını puanlayıp sosyal medyada paylaşan erkek6
- kendinle sevgili olur muydun sorunsalı15
- kilo verdiren gıda3
- izinli yazarın entry girebilmesi6
- org vs synthesizer4
- tripofobisi olanlar revani yemezler4
- asansörde kalmak2
- koyun yoğurdu3
- 18 haziran 2026 moskova drone saldırısı2
- sözluk kız ayarlama yeri değildir12
- azizlik neden ispanyollara mahsus5
- çiftehan2
- sokak röportajı veren sıradan vatandaş2
- hiçbir kızın senden hoşlanmaması8
- 2026 dünya kupası13
- ortalama bir insan olmak2
- vedat muriqi2
- fenerbahçede dördüncü ismail kartal dönemi10
- sistem patlamış4
- islam düşmanlarına epstein şoku12
- egay sucukcu7
- kaslı erkeklerin gizli ruh hastası olması4
- aydın da bir tonluk balyanın altında kalan adam2
- yaş ilerledikçe anlaşılan şeyler8
- hayatın en acı gerçeği2
- kemal derviş5
- çekya2
- 9000 iş günü prim ödemek2
- iş verenlerin aç gözlü olması11
- kademeli emeklilik sistemi2
- beşar esad vs kemal kılıçdaroğlu2
- en iyi yanık kremi5
- bugün ne yedin10
- ismail kartal9
- bir gün ölecek olmak6
- sokaktaki çocuk sesleri4
- bir daha doğmayacak olmak2
- şu anda ne yapıyorsun19
- en iyi terapi6
- yanlış mesleği seçtim denilen an5
- böceği öldürmek yerine dışarı atan insaflı kişi8
- linkedin2
- kapitalizmin gerekliliği3
- alternatif sözlük arayışı4
- içsel olarak hayvandan daha boş kimse2
- yanlışlıkla erkek sikmek8
- claude ai ile min 30klık işi 2kya yaptırmak2
- güne bir şarkı bırak14
- ben saraca kilo verdim sizce yakışıklı olmuşmuyum4
- müzik dinlemenin felsefesi5
ayetlerin ilgili bölümlerinde;
Kehf Suresi;
93 - ... hemen hemen hiç söz anlamayan bir halk buldu.
94 - ... "Yecuc ve Mecuc bu ülkede bozgunculuk yapıyorlar. ... "
95 - ... Siz bana beden gücüyle yardımcı olun da sizinle onlar arasında sağlam bir engel yapayım."
96 - "Demir madeni getirin bana! dedi" iki yamacın arasını bir hizaya getirince: "Körükleyin!" dedi. demiri eritip kor haline getirince, "Bana erimiş bakır getirin de üzerine dökeyim." dedi.
97 - ...
98 - ...
99 - O gün, biz onları bırakırız, dalga dalga birbirlerine karışırlar, ...
Enbiya Suresi;
96- Nihayet Yecuc ve Mecuc’ün önü açıldığı zaman her tepeden akın ederler.
şimdi bahsi geçen varlığın özelliklerini ortaya koyalım;
1. iletişim kurulamayan (kehf 93)
2. öz kontrolden yoksun (kehf 94)
3. kontrol edilebilir (kehf 95)
4. akıcı, latif (kehf 99 - embia 96)
(öncelikle yeryüzünde bilimin tespit ettiği varlıklar dışında bir yaratık ortaya çıkmamıştır, bu açıdan mitolojik önermeleri mantık çerçevesi dışında bırakmak yerinde olur.)
şimdi elimizde riveyet olmayan dört tespit var, bunlarla fikir yürütülebilir.
--spoiler--
görsel
https://goo.gl/maps/nkhnqaehjqzn6xwr7
işaretli yer kırgızistan-özbekistan sınırında yecüc mecüc mağarası olarak kayıtlı. bu keşif çeşitli youtube kanallarında bulunabilir.
bu coğrafi görünüm içinde kehf96 ayetindeki zülkarneyn'in demiri eritip, bakırla karıştırması olayının izlerini arıyoruz.
• jeolojik olarak civardan olağanüstü farklı değil ki olması garip olurdu ama daha geniş açıdan bakınca bölgesel farklılıklar seçilebilir. nal görünümünün altına doğru maden yanığı desenleri bulunur ayrıca burada bir akıntı olduğu şüphesiz, kadrajda seçilen ters nal görünümü, çift boynuz(zülkarneyn) sembolünü çağrıştırır. bugün için ayette geçen demir ve bakır bileşimi iki iletken olması sebebiyle en çok elektrik ve türevleriyle ilişkili ama manyetizmanın tarihi insanlık kadar eskidir. 17.yy'da başlayan yığınla deneyden sonra 19.yy'da bu enerji, elektrik olarak tanımlandı. devamında elektromanyetik dalgalar hayatımıza girdi.
bu benim okumam, mitolojiye bağlanmayan bir değerlendirmesi olan yazabilir. konuyla ilgili hadisler dışında somut bilgi bu, gerisi düşünce ve hadisler.
yecüc ve mecüc ile.
Kehf Suresi;
93 - ... hemen hemen hiç söz anlamayan bir halk buldu.
94 - ... "Yecuc ve Mecuc bu ülkede bozgunculuk yapıyorlar. ... "
95 - ... Siz bana beden gücüyle yardımcı olun da sizinle onlar arasında sağlam bir engel yapayım."
96 - "Demir madeni getirin bana! dedi" iki yamacın arasını bir hizaya getirince: "Körükleyin!" dedi. demiri eritip kor haline getirince, "Bana erimiş bakır getirin de üzerine dökeyim." dedi.
97 - ...
98 - ...
99 - O gün, biz onları bırakırız, dalga dalga birbirlerine karışırlar, ...
Enbiya Suresi;
96- Nihayet Yecuc ve Mecuc’ün önü açıldığı zaman her tepeden akın ederler.
şimdi bahsi geçen varlığın özelliklerini ortaya koyalım;
1. iletişim kurulamayan (kehf 93)
2. öz kontrolden yoksun (kehf 94)
3. kontrol edilebilir (kehf 95)
4. akıcı, latif (kehf 99 - embia 96)
(öncelikle yeryüzünde bilimin tespit ettiği varlıklar dışında bir yaratık ortaya çıkmamıştır, bu açıdan mitolojik önermeleri mantık çerçevesi dışında bırakmak yerinde olur.)
şimdi elimizde riveyet olmayan dört tespit var, bunlarla fikir yürütülebilir.
--spoiler--
görsel
https://goo.gl/maps/nkhnqaehjqzn6xwr7
işaretli yer kırgızistan-özbekistan sınırında yecüc mecüc mağarası olarak kayıtlı. bu keşif çeşitli youtube kanallarında bulunabilir.
bu coğrafi görünüm içinde kehf96 ayetindeki zülkarneyn'in demiri eritip, bakırla karıştırması olayının izlerini arıyoruz.
• jeolojik olarak civardan olağanüstü farklı değil ki olması garip olurdu ama daha geniş açıdan bakınca bölgesel farklılıklar seçilebilir. nal görünümünün altına doğru maden yanığı desenleri bulunur ayrıca burada bir akıntı olduğu şüphesiz, kadrajda seçilen ters nal görünümü, çift boynuz(zülkarneyn) sembolünü çağrıştırır. bugün için ayette geçen demir ve bakır bileşimi iki iletken olması sebebiyle en çok elektrik ve türevleriyle ilişkili ama manyetizmanın tarihi insanlık kadar eskidir. 17.yy'da başlayan yığınla deneyden sonra 19.yy'da bu enerji, elektrik olarak tanımlandı. devamında elektromanyetik dalgalar hayatımıza girdi.
bu benim okumam, mitolojiye bağlanmayan bir değerlendirmesi olan yazabilir. konuyla ilgili hadisler dışında somut bilgi bu, gerisi düşünce ve hadisler.
yecüc ve mecüc ile.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar