bugün
- yılbaşı gecesinin diğer gecelerden farkı olmaması5
- 13 eylül 2026 galatasaray kocaelispor maçı28
- rusya'nın ingiltere'yi tek tuşla haritadan silmesi2
- kadınların güçlü erkek tercihi19
- çeçenistan danışmanının cübbeli ahmet'i ziyareti2
- anın fotoğrafı20
- para tip fizik olmadan bir kız nasıl etkilenir11
- fantastik sinemanın sıkıcılığı5
- sözlük yazarlarının kombinleri14
- 14 eylül 20262
- sarapci koala hatayi13
- tolkien2
- sözlükte eğlence arayan yazarlar10
- çok iyi birisin diyen ama ayrılan kız9
- sözlük erkeklerinin kol kasları8
- üzülünce halıya uzanmak10
- telegram kullanan erkek8
- yazarların en sevdiği şeyler15
- uludağ itiraf10
- sanatımı ekşi sözlükte icra etmeye karar vermem7
- kolları damarlı erkek6
- aşk nedir8
- dövmesiz bir kızı gelin getirmek5
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz40
- islamda namaz yoktur21
- silvermist'in mutfağına konuk olmak26
- iremga7
- sözlük yazarlarının yaşadığı mistik olaylar7
- gocu'ya lakap buluyoruz kampanyası7
- haydi yorgun mermi okula6
- aragorn'un düğününde damatlık giyen cüce4
- jalapeno6
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri27
- partiden partiye giden erkekle evlenir misiniz5
- aragornun düğününde havaya ok sıkan terbiyesiz elf4
- galatasaray12
- zorbalanmaya alışkın insan6
- yarın okulların açılacak olması5
- çok zeki olup belli etmemek4
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri34
- whatsapp grubu kuralım5
- akçomarların beynini açıp incelemek4
- futbol8
- s'i l v'e r m'i s t21
- fenerbahçe14
- özgür özel9
- reddit kullanan erkek4
- bik bik'in mutfağına konuk olmak16
- başı kapalı ama her şeyi torpilli tipler6
- ortak2
benim burada anlatacağım arkadaştan kasıt arkadaş filmi. Filmin adının Arkadaş olması, sosyal sınıf içermemeyi ve dayanışmayı ima etmektedir. Film, günümüz için de önemli olan Silivri'nin yazlıklarında başlar. Tekneden dürbünle karaya bakılır. Bu bakış, aslında arasında tartışma geçen bir küçük burjuva ailesinin filmde incelendiğini vurgular. Ailenin çocukları gördüğümüz kadarıyla yoktur. Baldız ise yurt dışında eğitim gören Melike Demirağ'dır. Azimli anlamına gelen Azem adlı karakteri canlandıran kara yolları mühendisi Yılmaz Güney, Cemil adındaki eski meslektaşının evine konuk olur. Aleme giderler. Entelektüel bir hayat kadınıyla geceyi geçirir, ama onunla yatmaz. Bu sanki ezilene merhamet babındandır. Film ilerledikçe Azem yazlıkta tanınan bir adam haline gelir. Melike Demirağ da 18 yaşında, 40 yaşındaki Azem'e aşık olur. Yazlıktaki bir partide Azem, bir küçük burjuva kadınıyla birlikte olur. Bu arada evine konuk olduğu kişinin de küçük burjuva yaşantısını da eleştirir. Ev sahibinin eşini canlandıran Azra Balkan, Cem Karaca'nın üçüncü eşinin kardeşidir ve 1969 güzellik kraliçesidir. Bu film dışında önemli bir işe imza atmamış olan Azra Balkan, boynuzlayan küçük burjuva kadın karakterini iyi derecede canlandırmaktadır ve Azem'i de konuk etmek istememektedir. Azem, bölgedeki işçi ve köylülerle bir araya gelmekte ve onlara sosyalist fikirler vermektedir. Cemil ise psikolojik olarak büyük sorunlar çekmektedir ve yaşadığı sorunlar onu filmin sonunda küçük burjuvazinin sonunu temsil eden intihara sürükleyecektir. Film şarkısının ne kadar ünlü olduğunu söylememe gerek yok. Ancak burada altını çizmek istediğim önemli noktalar var, Yılmaz Güney, önemli bir yönetmendi. Bu filmin çekiminde neden bu kadar kadraj hatası yapmıştır anlayamadım. Hatta çekimde amatör fotoğrafçılık kursiyerinden bile daha büyük hatalar yapılmış olması da beni şaşırtmıştır. iyi bir yönetmen olmak iyi bir oyuncu olmak anlamına gelmez önermesi doğru ise Yılmaz Güney bana göre böyle biridir. iyi bir oyuncu değildir, hatta vücut dili çok zayıftır özellikle bu filmde. Ama arkadaşlığına arkadaştır ona bir şey diyemem. Siyasi filmlerde benim kafama oturan sayılı oyunculardan biri Tuncel Kurtiz'dir ki o da Umut adlı filmde Yılmaz Güney'in rol arkadaşıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar