bugün

ben değiştim

Tarihin yapisokumu adlı bir kitaba başladım biraz önce. Bir kitap insanı değiştirir mi bilmem lakin kitap okumaya hazır hale gelmek yani kitabi anlamaya başlamak okuduğundan zevk almak değişim için yeterli bence. insan bir kitap okur hayatı kararır başka bir kitap okur zihni açılır ve tüm dertlerini unutuverir. Sanki ilk defa yabancı bir ülkeye gitmiş gibi bir huzur. Her kitap bir seyahattir benim için. Bazısı bildiğim yerlere götürür bazısı ise hiç bilmediğim koylarda dolastirir.

Henüz kimsenin ulaşmadığı yerlere götüren kitaplar da okudum ben. Ya da herkesin ulaştım sanıp hiç de gittiği yeri tam olarak tanımadığı yerlerdi oralar. Sonra gerçek mutluluğun devrimcilik değil metodoloji olduğuna karar verdim. Artık ben değiştim. Belki eskisi gibi dans kursuna yazılmak ve piyano çalmak gibi arzularm yok ama başka türden zevkler edindim. Rindlerin hayatına özgü hayatım olmayacak mesela.

Çevremdeki herkes altına yatirim yapmak istiyor. Ben bunu da istemiyorum. Ben farklı olmak istemiyorum. Sadece az şeyle mutlu olmayı öğrendim. Bakarsınız bir tuşlu telefon alır ve ansiklopedi okurum.

Her günüm sen şakrak olmasa bile buhranlar da yaşamam sanırım artık. Ben değiştim işte.