bugün

baba

Çocuk sahibi erkek kişi.

Hepimizin varlık sebeplerinden eşit miktarda biyolojik muhattap kişi.

Sevgili dostlarım babalarımız çoğumuz için önemli rok oynuyor hayatımızda evet bizler hayatı kavrama eşiğinde onların ellerine tutunarak doğrulur yürür büyür şekil alırız. Konumuz baba olduğu için anne rolü için yazmayacağım. Fakat bilinmelidir ki anneler daha önemlidir. Buradan lezbiyen ve asalak feminen düşüncelerde aktivist olanlara söz hakkı doğmasın diye bu açıklamayı da yaptığıma göre konuya girebilirim.

Babam ha?

Evet ben erişkin bir abbas ım ve bu yaşa geldiğimde edindiğim bazı tecrübelerde olumsuz tecrübelerde babamın rolü büyüktür. Aranızda babasıyla ilgili anılarını yazan ve o benim duvarımdır yaslandığım ağaçtır diyen dostlarımın yazılarını okuduğumda mutluluk duyuyorum.

Neden mi?

Benim babam hiçbir yerde şahit olamayacağınız bir adamdır. Arkadaşlarım tarafından çok sevilmesine rağmen bugün bile gazabını bizden eksil etmez sağolsun

Sayesinde 3 koca kışı tek gözlü katalitik bir soba başında bundan 10 sene önce geçirdik. sebebi fatura ödemez bu adam huyu değil bir kere. Alır taksitle ödemez ben öderdim.
Faturayı da öderdim o zman ama inat etmiştik ailecek kardeşlerimle dize kadar kar var biz kaçak elektrikle kendimizi idare ettik.

Daha bu başlangıç,

Peder bey bizi hep döverdi efsanevi öfke patlamaları olurdu her gece istisnasız her gece döverdi bizi mutlaka bir sebebi vardı yumruk kalkardı havaya çocuktuk hepimiz ama babam bizi erişkin arkanıyla kavga eder gibi döverdi. Yumrukla tekmeyle tokatla. Acımazdı o Acımazdı benim de canım Acımazdı. Zerre acımazdı kahramanım olduğunu düşündüğüm adam benim babam senin babanı dövebilir derdim arkadaşlarıma çünkü bizi acayip dövebiliyor. Çıkarım yapardım.

Her bayram sabahı kavga olurdu evde ne zman samsun a gidecek olsam o sabsh döverdi beni dayağımı yerdim üç aylık yaz tatili boyunca idare ederdi beni o dayak. farkında değildi tek mesele kalbim kırılırdı sonra kırılan kalpten geriye nefret ve zamanla da duygusuzluk kaldı.

Çocukluğuma dair keyifle hatırladığım babamla eğlenceli aaa bak hatırlar mısın dediğim her cümle kardeşlerimle konuştuğumuzda mutlaka dayakla bitiyor bugün. Biz bir araya gelip konuştuğumuzda mutlaka babam bizi ne döverdi deriz.

Sadece dövmesi değil akılsız adamdır. Aslında acayip zekidir kendisi fakat sorun şu ki annemi de döverdi tüfek doğrultmuşluğu bıçak sallamışlığı var.

Şöyle ki dövmek bir şey değildi üzülürdüm ben hayalperest bir adamım hâlâ daha öyle ve hayalimdeki babam ı gerçekteki babam döve döve öldürdü. Üzülürdüm kendime keşke böyle olmasa derdim şimdi umrumda değil. Herkes büyüdü herkes kendi yolunda bana neden loş ışıkta sessiz bir evde yaşadığımı neden müzik dinlemediğimi neden televizyonumun olmadığını sorarlar tek bir cevabı var ben 23 yaşına kadar her gece kavganın olduğu duvarlarda nefretin küfrün sektiği tuzu az olan yemeğin duvarlara çalındığı. Kapı çalmasıyla korkunun bizi esir aldığı bir evde büyüdüm. Yeterince ses dinledim şmdi sessizliği dinliyorum.benim için bu müthiş bir lüks çünkü ben hep arkadaşlarımın da aynı şeyden muzdarip oldğunu zannederdim ta ki bir akşam bir arkadaşımın evinde kaldığımda aslında bizde yaşanılan durumun normal olmadığını keşfettim. Çocuktum çok ısrar ettim olmaz ya babam izin verdi kaldım o akşam babası geldi arkadaşın yemek yedik muhsbbet ettik ders çalıştık kedi okşadık sonra yattık eee dedim bu kadar mı diye düşündüm yani babası annesini dövmeyecek mi olmadı sessizliğe gömüldü ev karanlığa ve sessizliğe heyecandan mı içimdeki boşluktan mı nedir uyuyamadım. Aydınlanmıştım. Artık daha da mutsuz oluyor kendime aile fertlerime daha çok üzülüyordum yapacak bir şeyim yoktu kaldı ki babamdan aşırı korkardım. Seslendiğinde öfkeden fışkıran o sesi bilirim. Ve çakılır kalırdım işerdim altıma gelirdi bir arabs döverdi keşke daha iyi gerekçeyle dövseydi. Hepsi de sikik sebeplerdi. Dövmesi değildi mesele

Ben aptal mıyım?

Babam beni bizi aptal yerine koyar tek ayak üstünde bile durmadan bin yalanı peşpeşe dizer inandırır bizi. biz de o heyecanla beklerdik.

Bana akülü araba alacaktı karnen iyi olsun sana akülü araba alacağım demişti karnem iyi oldu almadı.

iyi dereceyle bitir istediğin liseye göndreceğim dedi bizim dönemimizde süper lise vardı kaldı ki ingilizceyi ve bilgisayarı çok severdim tutturdum.

Okuyup ne yapacak amınaoodumun oğlu dedi göndermedi.

Kaderimi o çizdi. Ben yaşadım.

Bize hep söz verirdi hadi akşama hazırlanın gezmeye gideceğiz derdi annem garibim misler gibi giydirirdi bizi hazır ederdi heyecandan vakti geçiremezdik. Olmazdı babam akşamüzeri dediğinin üstünden gecenin bir yarısı gelirdi. Bir posta da dayak yerdik.

Bazen götürürdü lüks bir restorana milletin içinde öfkelenir döverdi bile bir tokat çakardı kaşla göz arasında ben utancımdan küçülüp yok olurdum insanlar bize bakarlardı baktıkları için kıpırdayamazdım bile gerçekten. Kıpırdayamazdım. Babam adına utanırdım. Bugün krinç mi diyorsunuz o videoları izleyemiyorum gerçekten o çocukluğumdaki his sarıyor beni yerin dibine giriyorum.

Bitti mi dedim ya bu başlangıç.

Babam etrafımdakilere de yalan söylerdi

Aaa naber ev almışsınız derdi yaşlı bir adam anlardım o an evet derdim aldık. Aslında yoktu öyle bir şey hiç olmadı. Babama güvenmeyi insnmayı çok denedim. Şu dünyada pek bir yer kaplamam ama şu koşulsuz güvem hissi nedir bilmiyorum ve bunu tecrübe etmek için her şeyimi verirdim dedim babama srn bu hissi bilmeyeceksin ne hissettiğimi anlamazsın dedim çünkü dedem öğretmen ve alkolik olmasına rağmen disiplinli bir adamdı. Muhtemelen ben ona benzedim. inanmak isterdim güvenmek isterdim o adama babam. Babs bile demiyorum artık ve kendisine dair hiçbir hissim yok biyolojik bir bağdan öte değildir.

Böyle olmayanlarınız adına hep çok seviniyorum. Bazı konularda arkadaşlarla veys yeni tanıştığım biriyle karşılaştığımda aile bağlarının iyi olduğunu öğrendiğimde heyecanla tebrik ederim şaşırırlar garip bile gelir onlara. Çünkü evet haklılar normal olan bu biliyorum ama ben bunu hiç tecrübe etmedim.

Bsbs figürü alkollik olabilir bunu garipsemm ama yalancı ve güvensiz olması yıkıcıdır.

Nerden mi bilmiyorum. Ben enkazın molozuyum çünkü

Abbas derler sen iyi baba olur musun

Bilmiyorum derim ama kötü baba nasıl olunur biliyorum. Nasıl kötü bir baba olmamam gerektiğini ööğrendim ben.

Nasıl iyi baba olacağımı bilmem tecrübe etmedim.

Edit: bu da kendimle ilgili gerçekleri içeren tek entrydir. Dahası da olmayacaktır bunu neden yazdım bu akşam yine babamla ilgili bir şeye maruz kaldı kardeşim. Ürktüğünü fark ettim takma dedim ben buradayım. Artık çocuk değilim.