bugün

köpek eğitimi

uzun bir süreç. hemen sonuç beklemeyin. öncelikle alacağınız köpek yavru olursa daha mantıklı ve kolay ilerler eğitim süreciniz. bir hayvan sahiplendiğinizde onun bütün ihtiyaçlarını da gidereceğinizi kabul ederek sahipleniyorsunuz.

eğer düşünceniz bu şekilde değilse hiç bu işe girişmeyin ne kendinizi ne de sahipleneceğiniz hayvanı yormayın. çünkü hayatınıza katacağınız canlının yeme içmenin dışında bir sürü ihtiyacı olacak. yürüme eğitimi, tuvalet eğitimi, psikolojik eğitimi, parazit ve diğer sağlık işlemleri gibi daha nice ihtiyaçları olacak ve siz o ihtiyaçlarının giderilmesinde başrol oynayacaksınız.

o nedenle başta hemen pes etmeyin. sabırlı olun hemen herşeyin çarçabuk olmasını beklemeyin. video paylaşım sitelerinden yardım alın. yaşamına dahil olduğunuz hayvanın artık sadece mama yiyen kaka yapan bir canlı olarak değil bir çocuk gibi düşünmeniz lazım.

bazen evi dağıtacak bazen tuvalet eğitimini tamamlayana kadar belki evinizi kirletecek. öfke kontrolünüzü de sağlamanız lazım. bu zor ve sevimli süreçte sizlere kolaylıklar diliyorum a dostlar.
güncel Önemli Başlıklar