20 yaş dişi

Üç gün önce çektirdiğim, 8 numara olarak adlandırılan lanet olasıca diş. Damak içerisinde yıllardır gömülü kalmış benimkisi; panaromik röntgende çıktı. 7 numaralı azı dişle ilişkiye girmiş, baskı yapıp taciz ediyormuş içeriden. Resmen kökünü kurutmuş azı dişimin. Böyle de şerefsiz bir şey.

Neyse ben normal bir çekim işlemi olacağını sanmıştım bunun. Önce 7 numara olanı çekti doktor. 20'lik dişe sıra geldiğinde ise damağı bıçakla yarıp çene kemiğine girdi. Resmen korku filmi gibiydi. Onu da çektikten sonra "şimdi bir de dikiş atalım güzelce" dediği an bende tansiyon falan kalmadı. Bu işlemin böyle olacağını bilsem ona göre psikolojik olarak hazırlanıp giderdim.

Ağız ve çene cerrahisine yönlendirildiğim halde ben böyle olacağının nasıl farkına varamadım bilemiyorum. Cerrah bu sonuçta, çizik atmadan bırakmaz. Üç gündür yüzüm şiş vaziyette dolanıyorum. Doğru düzgün ağzımı da açamıyorum, yemek de yiyemiyorum. Arada bir çekilen yere baktığımda moralim bozuluyor. Umarım iyi bir iş çıkartmıştır da dikişler alındıktan sonra normale döner.