bugün

melek mosso

buraya yazmam ne kadar doğru bilmiyorum ama bardağı da melek mosso taşırdı. severdim sesini. bundan sonra da dinlerim belki bazı şarkılarını.

ama bizim bu sanatçılarımız niye bu kadar cahil? ciddi soruyorum niye bu kadar cahil? bunların hepsi aynı fabrikada mı üretiliyor?

içi boş bir özgüven. içi boş bir siyasal bakış. sürekli popüler fikirlerin etkisine girme. yahu dünün ahmet kaya taşlayanları bugün evrenselci anti milliyetçi falan oldu.

abuk subuk filmleri, bir saniyesine katlanamayacağım dizileri çekip çekip birbirlerine övgüler eşliğinde ödüller veriyorlar.

bu ülkeyi sanatla ileri taşıdıklarını falan düşünüyorlar. öyle sanatçılar var ki adamın hayatı boyunca oynadığı bir tane düzgün film yok ama konuşurken dinlesen sanatla dünyayı değiştiren dahi yönetmen sanırsın.

hatta bazılarında hafif düzeyde zeka geriliği olduğunu düşünüyorum. entellerin cahil olarak tanımladığı kısmen halka dönük popülist sanatçılar bile bence melek mosso kafasındakileriden daha bilgili. en azından hayat bilgileri yüksek.

türkiye'de ortalama bir sanatçıyı alın, aynı masada sohbet ederken gerilirsiniz veya sıkılırsınız. çünkü cahilce yorumlar yapmakla kalmaz sizi de küçümser. hele bir de tiyatrocuysa ortamı domine eder. konuşmanıza bile izin vermez.

bir bakmışsınız aşırı özgürlükçü olmuş, bir bakmışsınız aşırı ahlakçı olmuş. ne diyeceğinizi, kibarlık olsun diye nasıl huyuna gideceğinizi şaşırırsınız. sonunda da sanatınızı çok seviyorum, falan gibi şeyler saçmalayıp kaçarsınız.

feminizm süper ama genel evler kapanmasıncılık, çevrecilik ama elektrik hiç bitmesincilik sanayi üretimi çok önemlicilik, lgbt, anti-osmanlıcılık, kürtçülük, anti-arapçılık, ulusalcılık ama iskandinavsa bizim ulustan iyidircilik, atatürkçülük ama anti-devletçilik hatta anti-milliyetçilik, özgürlük ama üsttekileri savunanlara özgürlükçülük, laiklik ama hadi hristiyansa neyse de islam yok olsunculuk, alevicilik ama ateist alevicilik (beyniniz yandı mı), sosyalizmcilik ama fakirler ölsüncülük, hayvanseverlik ama sadece sokak hayvanı severlik...

bu böyle gider. hepsini toplayın, karşınıza türkiye sanat camiası çıkar.
güncel Önemli Başlıklar