futbol izleyenlerin kultur ve zeka seviyeleri

öncelikli bakınız.
(bkz: futbolcularin kor cahil olmasi)

yukardaki başlıkta görüldüğü üzere futbolcular üzerinde yapılan derin araştırmalar futbolcuların büyük bir kısmının kör cahil olduğunu göstermiştim.
şimdi ise futbol izleyenler üzerine bir kaç tespit yapacağım.

dikkat edin, futbol izleyenlerin büyük bir kısmı hızlı düşünüp, çabuk karar verme yetisine sahip olmayan kişilerin oluşturduğunu anlayabiliyoruz.
anlık heyecana kapılıp, kurgu takip edemeyecek hale gelen insanların genelde hoşlandığı futbol, bağımlılık yapar halindedir.

daha ileri seviyleri vardır ki bu insanlar nirvanaya ulaşmıştır. doruklardadır. bu kesimin hayat standartlarını göz önünde bulundurursak 5 üzerinden 1.60 ile 2.20 arasında seyir eder ve iddaa denen oyunu oynarlar.

sosyal hayatlarına şöyle bir göz atarsak, selamlaşma cümlesinden sonra psikomotor gelişiminden kaynaklandığını düşündüğüm otomatik olarak futbol muhabbeti çevirmeye başlarlar. yer yer sertleşen tartışmaların sonucunda beyhude bir amaç uğruna kavga ettikleri çok sık görülmüştür.

öyle bir insan düşünün ki, takımı uğruna ölen, fani dünyada canını bir takım için feda eden. sesi kısılıncaya kadar bağıran...

bu insanlarımızı kültür yönünden incelersek, objektifliğe kapalı, tek taraflı bakan insanlardır.
futbol hakkında yapılan eleştirilere sert tepkiler veren bir dünya insan vardır. futbol izlemeyi mantıklı bulduklarını söyledikleri gibi karşı çıkanlarada, seviyesizce cevap verirler. iki cümle öcesinde söylediğim gibi objektif değillerdir ve farklılıklara ve eleştirilere tahammülü yoktur.
nihayetinde futbol izleyen insanların kültür ve zeka seviyeleri ortadadır.