bugün

attila ilhan

Benim en sevdiğim şairlerdendir. 15 Haziran 1925 Menemen doğumlu olur kendisi. Yani anlayacağınız, bu arkadaşın yazıdaki başarılarının nedenlerinden birini de ikizler burcu olmasına bağlayabiliriz.

1946 chp şiir yarışmasında ( Cahit Sıtkı 35 yaş birinci olmuştu. ) ' Cebbaroğlu Mehemmed ' adlı şiiriyle ikinci olmuştur. bu şiiri yazarken 19 yaşındadır. O kadar usta ismin içinden ( Fazıl Hüsnü Dağlarca gibi ) ikinci olması insanlarda büyük bir etki de yaratmıştır tabi. ama ilhan bu yarışmaya katılırken herkesin kullandığı farklı mahlasları kullanmamış, bilakis kendi ismini kullanmıştır. ve bu ismi de mahlas sananlar , atilla' nın gerçek ismi olmayacağını düşünenler de çıkmadı değil.

bu arada Nazım hayranı olmakla çok haklıdır. iyi bir idol seçmesinden ötürü idolümü seven idolümdür mantığıyla da kendisini çok severim.

işin garip yanı 'kartallar yüksekten uçar' isimli bir kitabı vardır lakin kendisi galatasaraylıdır. burada da ikizler burcunun muhteşem yansımasını görüyoruz.

'ben sana mecburum' isimli şiirini ben bebeyken ilk ezberlediğim şiir katogorisine almış bulunmaktayım. bunun için de ayrı bir önemi var tabi