bugün
- arkadaşlar tost yapamıyorum8
- kızlar mesaj kutumu kısa süreliğine açtım5
- sözlüğün mal dolması9
- ayda 589 bin tl götüme sokuyorum iyi mi yapıyorum8
- şarapçı koala'yı duvarı yalarken görmek4
- sözlük yazarlarının dondurmaları4
- velvet31
- bik bik abla vs vurduranlar12
- arkadaşlar böyle biri beni takip etmeye başladı7
- uludağ sözlük bir ailedir6
- uzun marlboro deyince uzun mavi 2000 mi diyen kız4
- kim kimin fakesi belli olmayan sözlük5
- göbek piercing'i takan 40 yaşından büyük kadın3
- kemal kılıçdaroğlu18
- diamond bosphorus13
- dona kara sinek kaçması2
- arkadaşlar makarna yapamıyorum6
- müfredattan felsefe dersinin çıkarılması12
- durduk yere size kafayı takan yazarlar7
- tüm sözlüğe benden kuşkaş3
- beyler lütfen hlzaya gelin4
- bütün biraderlere hükmeden birader5
- erectoton7
- sözlüğe totonu zikeyim butonu4
- togg limuzin2
- gizli artı vermek7
- sıcaktan kilo vermek3
- aylık 419 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- arkadaşlar suşi yapamıyorum4
- yine geliyorum yilanoglu4
- dine hakaretin ifade özgürlüğü olup olmadığı10
- deniz göktaş'ın babasının thko mensubu olması8
- her 3 kadından 1 inin bedava yemek için buluşması6
- erkeğin vajina karşısındaki çaresizliği28
- ali hamaney'in cenaze töreni4
- 1 milyon verseler sözlük hesabınızı satar mısınız8
- opel grandland2
- ismet gey biraderin madam hanım olması hedesi3
- james deenin kulaklarından tutup havaya kaldırmak2
- bursa gazozu2
- bu sözlüğe son ihtarımdır3
- kavgalar yüzünden fotomun arka planda kalması3
- araya adam sokup yazar banlatmak5
- sgk'nın gözlük camı için 130 tl karşılaması5
- tai lung30
- deniz göktaş31
- lionel messi3
- motor inecek abi4
- allah4
- hdi2
Öğrencisi olunan bölümü ve üniversiteyi bırakıp başka bir bölüm ve üniversite için tekrar sınava girmektir.
Yıllardır bir gün bile sevemediği bir bölümde, okulda ve şehirde okuyan birisi olarak yazacağım. Ne olursa olsun o sınava tekrar girin. Yukarıda diğer yazar arkadaşlar da söylemişler zaten, isterseniz halihazırda okuduğunuz bölümü dondurarak isterseniz de bölüme devam ederek (bunun seçimini en iyi kişinin kendisi yapabilir, aynı anda hem üniversite sınavına hem de bölüm derslerine kanalize olamam/dikkatimi veremem/verimli çalışamam derseniz direkt dondurun ve bütün enerji, zaman ve motivasyonunuzu üniversite sınavına ayırın) sınava girin. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok inanın ki ruh sağlığınızı, sevdiğiniz bir bölümde okumanın verdiği manevi tatmini, edineceğiniz başarıyı ve 'buraya aidim, burada bir şeyler başarabiliyorum, burada bir şeyler üretebiliyorum' doyumunu göz önüne alınca 1.5 sene 2 sene kayıp bile değil. Kaldı ki bu bölümden mezun olup bunu ömrünüzün sonuna kadar rafa kaldıracak değilsiniz, çok büyük olasılıkla mezun olduğunuz bölüm hayatınız boyunca yapacağınız meslek olacak.
Hayatta her zaman doğru seçimler yapamıyoruz, o an bize doğru gelen iki dakika sonra çok yanlış bir şey olabiliyor ama telafisi edilebilen hataları ısrarla devam ettirmeye gerek yok. Bunu şu anda yaşınız itibarıyla yapabiliyorsanız eğer yapın. Çünkü hayat gailesine kapıldığınız ve artık çalışmanızın gerektiği 30lu 40lı yaşlarda bunu yapmak, evet hala mümkün, ama çok daha zor. 'Keşke yapsaydım, acaba zamanında cesaret edip yapsaydım nasıl olurdu?'ya mecbur bırakmayın kendinizi.
Sevmediğiniz bir mesleği yaparak 60 senelik ömrünüzün yarısından fazlasını harcamak mı yoksa 1.5 seneyi feda edip ömrünüzün geri kalanında sevdiğiniz, sizi manevi olarak besleyen bir mesleği yapmak mı? Bütün seçenekleri artıları ve eksileri ile beraber değerlendirip kendiniz için en doğru kararı vermenizi diliyorum.
Yıllardır bir gün bile sevemediği bir bölümde, okulda ve şehirde okuyan birisi olarak yazacağım. Ne olursa olsun o sınava tekrar girin. Yukarıda diğer yazar arkadaşlar da söylemişler zaten, isterseniz halihazırda okuduğunuz bölümü dondurarak isterseniz de bölüme devam ederek (bunun seçimini en iyi kişinin kendisi yapabilir, aynı anda hem üniversite sınavına hem de bölüm derslerine kanalize olamam/dikkatimi veremem/verimli çalışamam derseniz direkt dondurun ve bütün enerji, zaman ve motivasyonunuzu üniversite sınavına ayırın) sınava girin. Kaybedecek hiçbir şeyiniz yok inanın ki ruh sağlığınızı, sevdiğiniz bir bölümde okumanın verdiği manevi tatmini, edineceğiniz başarıyı ve 'buraya aidim, burada bir şeyler başarabiliyorum, burada bir şeyler üretebiliyorum' doyumunu göz önüne alınca 1.5 sene 2 sene kayıp bile değil. Kaldı ki bu bölümden mezun olup bunu ömrünüzün sonuna kadar rafa kaldıracak değilsiniz, çok büyük olasılıkla mezun olduğunuz bölüm hayatınız boyunca yapacağınız meslek olacak.
Hayatta her zaman doğru seçimler yapamıyoruz, o an bize doğru gelen iki dakika sonra çok yanlış bir şey olabiliyor ama telafisi edilebilen hataları ısrarla devam ettirmeye gerek yok. Bunu şu anda yaşınız itibarıyla yapabiliyorsanız eğer yapın. Çünkü hayat gailesine kapıldığınız ve artık çalışmanızın gerektiği 30lu 40lı yaşlarda bunu yapmak, evet hala mümkün, ama çok daha zor. 'Keşke yapsaydım, acaba zamanında cesaret edip yapsaydım nasıl olurdu?'ya mecbur bırakmayın kendinizi.
Sevmediğiniz bir mesleği yaparak 60 senelik ömrünüzün yarısından fazlasını harcamak mı yoksa 1.5 seneyi feda edip ömrünüzün geri kalanında sevdiğiniz, sizi manevi olarak besleyen bir mesleği yapmak mı? Bütün seçenekleri artıları ve eksileri ile beraber değerlendirip kendiniz için en doğru kararı vermenizi diliyorum.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar