bugün
- beyazsemsiyeliyabanci43
- 7 haziran 2026 aziz yıldırım'ın başkan seçilmesi2
- yorgun mermi26
- 7 haziran 2026 büyük sözlük ifşası32
- sözlükte erkekleri istemiyoruz8
- gammazlama yapmamak13
- 8 haziran 20262
- hangi yazarla evlenmek isterdiniz10
- aziz yıldırım11
- aşık olmak9
- haysenin1212
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle63
- gammaz beni çaylak yapmaz ki gammaz beni çsy9
- satranç haram yasaklansın7
- gina carano13
- kızının düğününde oynayan baba5
- bu köyden olsam ne olacak8
- diamond bosphorus'un tüm sözlüğe yürümesi6
- sözlükteki deliler3
- güzel ayaklı bir kızla evlenebilirim4
- ölüm4
- doktorlara saygının kalmamasının temel nedenleri7
- kabalcı3
- yapay zeka moderatörü15
- vurdurmayan sözlük yazarları3
- sözlüğe messi trasfer olmuş5
- en gey özelliğiniz15
- çağrı isimli yazar4
- sözlükteki vatan hainleri4
- mılli yazılım f-16 ların kabiliyetini artıracak9
- rahmi koç3
- anın görüntüsü21
- onu seviyor muyum yoksa silkmek mi istiyorum2
- evlenilecek erkek nasıl anlaşılır3
- sevişmek istediğiniz kadın yazarlar7
- diamond bosphoruss denen yazar7
- togg'a lpg taktırmak2
- einstein'ın karısı2
- yaz geceleri4
- sözlük yazarlarının ölüme bakış açısı20
- katatespizartmasi15
- uludağ sözlükteki sıcak ve samimi aile ortamı8
- arda güler6
- omurgasız tekerlek5
- hatırlanan en eski reklam sloganı5
- para amaç değil araçtır2
- sözlüğün kırbacı8
- uysaljakoben31
- buddy dude17
- rte tanrı değildir2
Farklı coğrafyalarda yaşayan farklı kültürdeki insanların bir kaza sonucu kesişen yaşamlarının anlatıldığı, her sahnesi dram yüklü ödüllü bir film. Bana en ilginç gelen yanlarından biri çok az replik olmasıydı. Golden globe töreninde yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu ödül için sahneye geldiğinde şunu söylemişti: farklı ülkelerde farklı dillerde çektik zor oldu ama neyse ki sinemanın dili her yerde aynı ve söylemek istediğimiz sanırım anlaşıldı. Gerçekten de Alejandro Gonzalez Inarritu, filmin genelinde oyuncular yerine kamerayı konuşturmayı tercih etmiş.
Benim bir yönetmenden en büyük beklentim bir bakış açısı sunması ve gerisini izleyiciye bırakmasıdır. Yani kapıyı aralayacak odanın içindeki bir iki eşya görülebilecek gerisi ise izleyicinin hayal gücüne zevkine bırakılacak. Alejandro Gonzalez Inarritu tam da böyle yapıyor. Hemen hemen hiçbir sahnede bu böyledir, bu şöyledir bu doğru bu yanlıştır diye bağırmıyor. Sizi odaya sokup eşyaları anlatmıyor, kapıyı aralıyor ve gerisine karışmıyor.
--spoiler--
King of the heavenda Müslümanlara övgü vardı. Bu filmde de Müslümanların yardımseverliği gösterilmiş. Özellikle brad pitt'in kendisine yardım edene para uzatışı onun ise bunu kabul etmeyişi ve brad pitt'in oyunculuğunu konuşturduğu minnet dolu bakışı beni çok etkiledi.
Düğünlerde para takma olayı bir bize özgü sanırdım ama meksika'da da varmış.
Amerikan polislerinin ve amerikan hükümetine yeren replikler ve sahnelerde çok hoştu. Binde bir de olsa birilerinin bazı şeyleri gerçeğe yakın göstermesi güzel.
--spoiler--
Benim bir yönetmenden en büyük beklentim bir bakış açısı sunması ve gerisini izleyiciye bırakmasıdır. Yani kapıyı aralayacak odanın içindeki bir iki eşya görülebilecek gerisi ise izleyicinin hayal gücüne zevkine bırakılacak. Alejandro Gonzalez Inarritu tam da böyle yapıyor. Hemen hemen hiçbir sahnede bu böyledir, bu şöyledir bu doğru bu yanlıştır diye bağırmıyor. Sizi odaya sokup eşyaları anlatmıyor, kapıyı aralıyor ve gerisine karışmıyor.
--spoiler--
King of the heavenda Müslümanlara övgü vardı. Bu filmde de Müslümanların yardımseverliği gösterilmiş. Özellikle brad pitt'in kendisine yardım edene para uzatışı onun ise bunu kabul etmeyişi ve brad pitt'in oyunculuğunu konuşturduğu minnet dolu bakışı beni çok etkiledi.
Düğünlerde para takma olayı bir bize özgü sanırdım ama meksika'da da varmış.
Amerikan polislerinin ve amerikan hükümetine yeren replikler ve sahnelerde çok hoştu. Binde bir de olsa birilerinin bazı şeyleri gerçeğe yakın göstermesi güzel.
--spoiler--
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar