bugün
- uludağ itiraf8
- sözlük whatsapp grupları9
- özbek kadınlar7
- friedrich hegel la bi cay icek5
- birader bey baydır4
- civcivler osurur mu5
- kendi halinde efendi insan2
- göğüs uçlarını birbirine değdirebilen kadın4
- yeni bir din kurmak5
- asgari ücretle geçinebilmek2
- rus kadınla evlenir misiniz4
- terörsüz türkiye sürecine karşı çıkanlar3
- deccal internetten çıkacak7
- dün gece ne oldu17
- sıcak havaların sona ermesi5
- orta doğu'nun orta dünya gibi olması7
- dün gece sözlükte yaşanan ahlaksız olay7
- yazmak isteyenin bir şekilde yazması2
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı41
- yazarların otopsileri4
- ruhi çenet8
- teoman'ın 26 yıl önce oynadığı reklam2
- dayatılmış güzellik algısı5
- cennetin de bu hayatta olması3
- togg t6x6
- yarın kpssye girecek yazarlar13
- ruhi çenet videolarına dokunmayan yahudi lobisi4
- enayimiknatisii36
- 06 eylül 2026 antalya da orman yangını2
- ismet kalk çay koy kanka3
- ekşi sözlük11
- gocu bak bi5
- sözlük yazarlarının salatalıkları21
- anın görüntüsü24
- kpss 20263
- ismail kartal10
- kırbaç isteyen var mı5
- gocu51
- deizm6
- kadınların kötü günde terk edip gitmeleri3
- fenerbahçe12
- hangi renksiniz17
- insan olmaya ceyrek kala26
- dansöz izleme keyfi11
- ölüm9
- ellerim bos gonlum hos27
- aziz yıldırım12
- düşün ki o bunu okuyor7
- 4 eylül 2026 başakşehir galatasaray maçı32
- bana onu sormayin2
allah kelimesini karşılamayan kelime. evet bu tanımı yapan çok olmuş karşı çıkan da çok olmuş. bir kaç kelam da ben edeyim. şimdi tanrı kelimesini savunanlardan bazıları allah kelimesinin arapça, tanrı kelimesinin türkçe olduğunu bu yüzden tanrı kelimesinin kullanılmasının gerektiğini söylemişler. evet türkçe bir kelime kullanmak mantıklı ama anlamı karşılayan bir türkçe kelime kullanmak daha mantıklı. tanrı kelimesinin karşılığı arapçada "ilah"tır. allah ise müslümanların inandığı ilahdır. yani türkçe olarak yaklaşırsak müslümanların tanrısı allah'tır. bu durumda allah kelimesinin türkçe karşığı yoktur. olsaydı da kullansaydık güzel olurdu ama olmadığından dolayı allah kelimesini kullanıyoruz. yani olaya tükçe açısından baktığımızda çay bardağının tanrısı olduğuna inanan birisi "ben tanrıdan dilek diledim" dediğinde allah'tan bahsetmemiş olur. ben de "allah'tan dilek diledim" dersem başka bir tanrıdan bahsetmiş olurum. yani yukarda dediğim gibi tanrı farklıdır. olayı basitleştirirsek cumhurbaşkanına abdullah gül yerine sırf türkçe diye cumhurbaşkanı demek gibi bir şey oluyor. tamam cumhurbaşkanı ama onun bir adı var. "yok abi abdullah arapça ben sadece cumhurbaşkanı diyecem" demek ne kadar mantıklıysa allah'a tanrı demek de o kadar mantıklı. ayrıca "ben tanrı diyince allah'ı kastediyorum neden abartıyorlar ki içim temiz ne olcak diyenler" var. e kardeşim sen tanrıya -türkçe olsun olmasın- onun kendi ismiyle anmak varken neden "genel" bir isimle anıyorsun ki. eğer abartacak bir şey yokse sen neden allah demiyorsun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar